• Azi e vineri, 17 mai, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • McDonald’s, KFC și Spartan vor avea concurență nouă pe piața autohtonă.

Hesburger, cel mai mare lanț de restaurante cu servire rapidă din Finlanda și țările Baltice și unul dintre cele mai cunoscute din Europa, intră pe piața din România și deschide primul restaurant la Râmnicu Vâlcea, informație anunțată de Profit.ro din vara anului 2023.

  • Reacția marilor rețele de comerciale la propunerea de plafonare a adaosului comercial pentru produsele românești.

Marii retaileri reuniți în Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) afirmă că nu susțin o plafonare a adaosului comercial la produsele românești, spunând că produsele românești au ajuns chiar să fie dominante pe rafturile magazinelor. Domeniul reclamă, de asemenea, avalanșa de suprareglementări la care este supus, anunță Economedia.ro.

7 miliarde de euro valoarea cumpărăturilor online ale românilor în 2023.

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul anului 2023, valoarea fiind cu circa 10% mai mare decât cea înregistrată în 2022 (6,3 miliarde de euro), potrivit estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor jucători din domeniu, anunță Profit.ro.

  • Ministrul Agriculturii vrea să limiteze la 5% adaosul comercial pentru toate produsele din import care merg pe rafturi fără a fi procesate în România.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii,  a anunțat joi încă o intervenție în piața liberă, spunând că vrea să limiteze la 5% adaosul comercial pentru toate produsele din import care merg direct pe rafturi, fără a fi procesate în România, conform Economedia.ro.

  • Portul Constanța ar putea deveni un hub de mărfuri, cel puțin așa vrea Dubai Ports World.

DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume, vede în Portul Constanța vedeta Mării Negre. Cu linie directă spre inima Europei, autoritatea de stat din Dubai care controlează DP World speră să atragă tot mai multe companii, fie că sunt de la noi, din Ungaria sau Polonia, anunță Economica.net. DP World, care va opera terminalele concesionate de la Administrația Porturilor Maritime Constanța până în 2049, a finalizat recent o investiție de 65 de milioane de euro în două noi terminale. Tot aici a fost demarată și construcția unei platforme logistice de 110.000 de mp, o investiție de 50 de milioane de euro, care va fi finalizată anul viitor

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe