• Azi e miercuri, 1 mai, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 4 în 4 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 4 ore, dacă e cazul, pagina este updatată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Românii de la Continental lucrează la componentele viitorului Mercedes-Benz E-Class.

Specialiști și ingineri din Iași, Sibiu și Timișoara ai Continental România lucrează la componente și produse pentru noul Mercedes-Benz E-Class, anunță Profit.ro. Lucrând în echipe internaționale, specialiști din Iași, Sibiu sau Timișoara au contribuit (fie în etapa de dezvoltare, fie în producție) la tehnologii precum CoSmA, CAIrs, Long Range Radar, Surroud View Camera, Electronic Ignition Switch, Telematic Control Unit, Smartphone Terminal, Seat  Control Unit (Seat Heating Control Unit, Seat Pneumatics Control Unit) și altele.

  • Safari va avea AI.

Apple lucrează la mai multe îmbunătățiri ale browser-ului Safari, care va oferi, începând de anul acesta, o funcție de rezumare a articolelor cu ajutorul inteligenței artificiale (AI) și opțiuni noi pentru blocarea conținutului nedorit, anunță Profit.ro.

  • Proiect pentru schimbarea sistemului de RCA.

După ce Senatul a aprobat o serie de modificări importante ale regulilor RCA, comisiile de specialitate din Camera Deputaților analizează introducerea altor schimbări, cu impact chiar mai mare, anunță Economica.net. Parlamentarii au propus deja o serie de amendamente care se concentrează mai ales pe schimbarea radicală a regulilor în ceea ce privește plata despăgubirilor. Despre aceste modificări, inspirate cel mai probabil din legislația altor țări UE, cum ar fi Polonia, Economica.net scria încă din martie 2023.

  • Preluarea Automecanica Mediaș de către Rheinmetall – autorizată de Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței a anunțat marți că a autorizat operațiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH intenționează să preia compania Automecanica Mediaș SRL și subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaș SRL, anaunță Curs de Guvernare.

Gigantul german din industria apărării Rheinmetall preia, prin intermediul Rheinmetall Landsysteme GmbH, un pachet de 72,5% din acţiunile producătorul român de vehicule Automecanica Mediaş, care urmează să devină Rheinmetall Automecanica SRL.

1 Mai muncitoresc

Curs de Guvernare face o analiză despre partea din PIB care-i revine muncii, prin comparație cu statele UE și observă o problema productivității. Compensarea salariaților români pentru munca depusă a urcat în 2023 la 11 euro/oră, însă ne plasează încă pe penultimul loc în Uniunea Europeană, după Bulgaria (9,3 euro/lună). Deși ne aflăm încă la un nivel redus al compensării salariaților, care se traduce practic prin costul forței de muncă, din punct de vedere al creșterii anuale ne aflăm în topul european. De altfel, țările membre UE din Europa de Est au cele mai mari creșteri procentuale ale costurilor cu forța de muncă în 2023.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe