Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Azi e joi, 13 iunie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Programul de ajutor financiar pentru beneficiarii IMM Invest România afectați de creșterile ROBOR va fi prelungit până în decembrie.

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere un proiect de hotărâre de guvern prin care dorește să extindă termenul de depunere a cererilor de ajutor financiar de la 30 iunie la 30 decembrie 2024 pentru firmele care au obținut finanțări prin programul IMM Invest România, lansat în 2017, și care au fost afectate de creșterile cursului monetar, anunță Termene.ro.

  • Rezultatul net al industriei RCA a fost în 2023 cel mai ridicat din ultimii 34 de ani.

Piața locală de asigurări a consemnat în 2023 un câștig net (diferența dintre suma profiturilor și cea a pierderilor) de 939,75 milioane de lei, cel mai ridicat din ultimii 34 de ani, de la un rezultat net negativ de 186,55 milioane de lei în 2022, pe fondul pierderii de 959,56 milioane de lei înregistrată de Euroins Romania, în faliment, la nivelul anului 2022, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) remise pentru Profit.ro.

  • Guvernul acordă ajutoare de stat de 447 de milioane de euro industriei prelucrătoare.

Termene.ro anunță că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a inițiat un proiect de ordonanță de urgență prin care industria prelucrătoare primește ajutoare de stat în valoare de 447 de milioane de euro în perioada 2025-2027. Industria prelucrătoare a fost sectorul cel mai afectat de deciziile recente ale Guvernului României, printre care și majorarea salariului minim la 3.700 de lei de la 1 iulie, așa cum au explicat reprezentanții patronatelor pentru Termene.ro.

  • Multinaționalele domină Europa.

Un număr de 146.400 de grupuri multinaționale își desfășurau activitatea în UE și în țările Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS), în 2022, conform Curs de Guvernare. Acestea totalizau peste 47 de milioane de angajați, adică 28% din persoanele care lucrează în economia întreprinderilor, conform unei analize Eurostat. Aproximativ 64 % din aceste multinaționale erau controlate de o țară din UE și 9 % de o țară din AELS. Împreună, acestea au angajat 83% din totalul forței de muncă din grupurile de întreprinderi multinaționale din UE.

Analiza Eurostat este realizată pe baza datelor valabile în EuroGroups Register (EGR), care definește aceste entități drept grupuri de întreprinderi care își desfășoară activitatea în cel puțin două țări, dintre care una se află în UE sau în AELS.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe