• Grupul german Huf, specializat în furnizarea de sisteme de închidere și acces pentru industria de automotive, a deschis în România cel mai mare centru de testare al companiei la nivel mondial. Compania, și cu ajutor investiției din România, vrea să atingă vânzări anuale de peste 2 miliarde de euro către producătorii auto până în 2031. Printre clienți se numără Porsche, BMW, Volvo, Mercedes, Dacia, Ford și mai multe mărci PSA. 

Inaugurarea în această săptămână a Laboratorul Centrului Tehnic România (TCRL) din Timișoara a fost momentul în care conducerea Huf Group a anunțat că noua investiție din Banat reprezintă de fapt cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel mondial.

„Huf urmărește o strategie clară de creștere: își propune să atingă vânzări nete de 2 miliarde de euro până în 2031, iar Huf România va juca un rol și mai important ca niciodată în atingerea acestui obiectiv”, a declarat Bogdan Nuna, CTO Huf.

Centru de testare Huf din România, sursa foto: Huf Group

În urmă cu patru ani, Huf Group a inaugurat oficial noul sediu destinat centrului său de dezvoltare și cercetare din Timișoara. Compania a anunțat atunci că Huf Timișoara va deveni unul dintre principalele centre de dezvoltare ale sale. Echipa Huf R&D din Timișoara a fost relocată în decembrie 2019 în Campusul ISHO, proiectat de Mulberry Development.

Pentru cine lucrează inginerii din România

Huf Group dezvoltă și produce sisteme mecanice și electronice de închidere, acces și autorizare pentru industria automotive la nivel global.

Echipele din România lucrează la proiecte software pentru clienți precum Audi, BMW, Ford, GM și PSA, dezvoltând sisteme de intrare pasivă, senzori pentru deschiderea automată a portbagajului sau soluții inovatoare de interfațare cu sistemul de telefonie mobilă.

Înființată în 1908 în Velbert de către Ernst Hülsbeck și August Fürst, compania condusă încă de familia fondatoare are astăzi birouri în Europa, America și Asia. Huf Romania SRL a deschis în 2006 și unitatea de productie din Arad. Peste 400 de angajați produc mânere de ușă, seturi de încuietori, suporți pentru mânerele de ușă și capace pentru rezervorul de combustibil.

Printre clienți se numără Porsche, BMW, Volvo, Mercedes, Dacia și mai multe mărci PSA. Centrul de dezvoltare software din Timișoara a fost înființat în 2011.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe