Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiză cu datele platformei Termene.ro. Holcim a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri și un profit record. Vânzările și profiturile grupului sunt un indicator bun al sectorului construcțiilor din România, domeniu care a ajuns la 8% din PIB anul trecut.

Holcim România SA din București a raportat afaceri de peste 2,62 miliarde de lei în anul 2023, rezultate cu 16% mai mari decât în anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 2,43 miliarde de lei. Astfel, s-a înregistrat o creștere de aproape 200 de milioane de lei de la un an la altul, între 2022 și 2023.

Cifra de afaceri realizată de Holcim România SA anul trecut a fost și recordul companiei. Holcim România SA și-a crescut constant afacerile în ultimul deceniu, cifra de afaceri a societății fiind de 890 milioane de lei în anul 2013. Într-un deceniu, societatea și-a mărit cifra de afaceri cu peste 300%.

Holcim România SA este subsidiara locală a Grupului Holcim, unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate.

Activitatea

Grupul elvețian Holcim a intrat pe piața locală în 1997, când a achiziționat pachetul majoritar al fabricii Cimentul Turda.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, cinci stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor – prin Geocycle) și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).

„Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil”, susțin reprezentanții companiei.

Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante.

Profitul

Holcim România a înregistrat în 2023 un profit de 448,4 milioane de lei, în creștere cu 4% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 427 milioane de lei. Astfel, profitul companiei a crescut cu aproape 21 milioane de lei de la un an la altul. Și profitul înregistrat în 2023 a fost cel mai mare din istoria societății comerciale.

2013 este anul în care Holcim România a avut ultima dată pierderi. În acel an, compania a raportat pierderi de 6,1 milioane de lei. Numărul mediu al angajaților societății a fost în 2023 de 1.162 persoane, cu 38% mai mult decât în 2022.

Obiectul principal de activitate al Holcim România este „fabricarea cimentului”, cod CAEN 2351.

Despre

Acționarul majoritar al Holcim este Holcim Auslandbeteiligungs GmbH din Germania, cu 99,7%.

Holcim este o companie elvețiană producătoare de materiale de construcții (ciment, agregate, beton și asfalt) fondată în anul 1912. Compania activează în 70 de țări din întreaga lume și a produs 149 milioane de tone de ciment în anul 2007.

În aprilie 2014, Holcim a anunțat că va fuziona cu un alt gigant mondial în producția de ciment – Lafarge.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe