• Compania americană Genpact vrea să facă din România un pol al investițiilor în dezvoltarea AI (Artificial Intelligence – Inteligență Artificială). Reprezentanții subsidiarei consideră că Inteligența Artificială reprezintă viitorul domeniului IT. Astfel, Bucureștiul va găzdui al treilea centru de dezvoltare AI pentru Genpact.

Subsidiara grupului american Genpact, lansează un centru de inovație în AI în București pe 24 mai, au anunțat reprezentanții companiei printr-un comunicat. Genpact este un lider mondial ca furnizor de servicii de outsourcing.

„De la apariția inteligenței artificiale generative, a devenit rapid clar că integrarea inteligenței artificiale și a inteligenței artificiale generative în modul în care lucrăm va fi vitală pentru a crea valoare pe termen lung pentru întreprinderi și pentru întreaga economie. Pentru a contribui la transformarea acestui lucru în realitate, Genpact va deschide un centru de inovare AI în București vineri, 24 mai 2024”, transmite compania.

Reprezentanții Genpact susțin că va crea „călătorii AI-first pentru companii și folosește AI pentru a recalifica cei peste 125.000 de angajați”.

Primul centru de inovare al Genpact a fost lansat anul trecut, în noiembrie, la Londra, iar cel de-al doilea chiar în această săptămână, în Gurugram, India, ca parte a continuării abordării companiei bazate pe AI.

În lunile următoare vor urma alte câteva centre în întreaga lume, spune compania.

În România, subsidiara Genpact a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 637 milioane de lei, așa cum reiese din datele platformei Termene.ro. Pentru 2023 bilanțul companiei nu a fost publicat de Ministerul de Finanțe. Profitul Genpact România SRL a fost de  33,4 milioane de lei în 2022 și s-a raportat un număr mediu de angajați de 3.271 în anul respectiv.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe