Ministerul Agriculturii va lansa în curând linia de finanțare DR-29, destinată antreprenorilor din mediul rural care doresc să dezvolte activități neagricole. Prin această măsură, beneficiarii pot obține o finanțare de până la 200.000 de euro pe proiect, cu o intensitate a ajutorului din fonduri europene de 65%.

Dacă în trecut finanțările sprijineau înființarea de noi agropensiuni, anul acesta situația va fi diferită. Prin DR-29, vor fi finanțate doar modernizarea și extinderea agropensiunilor existente, nu și crearea de la zero a unor noi unități. Vor fi avantajate firmele cu exerciții financiare încheiate cu profit, ceea ce diminuează șansele pentru o firmă nou înființată.

Se estimează că măsura va fi lansată în luna iunie, cu un buget total de 150 de milioane de euro.

Sursa: AGROTV

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥[email protected]/📞 0723 131 131

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe