Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) au în vedere elaborarea unui act normativ privind instituirea unui fond de garantare a insolvenței și falimentului agențiilor de turism, a anunțat Ministerul Economiei într-un comunicat.

MEAT și ANAT au discutat totodată posibilitatea instituirii unei scheme de garantare a biletelor de avion, printr-un instrument separat, în acest caz fiind necesară și expertiza Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

„Instituirea unui fond de garantare a pachetelor de servicii de călătorie este o inițiativă necesară și benefică pentru protecția turiștilor, precum și pentru îmbunătățirea competitivității sectorului și creșterea gradului de încredere în agențiile de turism din România”, a precizat ministrul Ștefan-Radu Oprea, în cadrul discuțiilor purtate zilele trecute cu Alin Burcea, șeful ANAT.

În context, pentru identificarea unor modele de bune practici, ANAT va organiza la București, pe data de 12 iunie a.c., întâlnirea Asociației Europene a Fondurilor de Garantare pentru Turism și Călătorii, ocazie cu care va avea loc și un seminar tematic.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe