• Analiză cu datele platformei Termene.ro: Florin Piersic, unul dintre cei mai populari actori români, a fost prezent pe scenă în ultimii ani doar în piesa de teatru „Străini în noapte”, scrisă special pentru Alain Delon de un autor francez. Spectacolul a fost organizat în ultimii ani de trei companii din București, conform informațiilor obținute din vânzarea de bilete și afișele piesei. Piesa de teatru se joacă „cu casa închisă” de peste șase ani la spectacolele ținute la Teatrul Național din București.

Cu toate acestea, în timp ce actorul francez Alain Delon a susținut piesa pe scenă doar de 99 de ori, Florin Piersic a reușit să facă acest lucru de 1.281 de ori, până în prezent, așa cum povestea chiar actorul la ultimul spectacol din Capitală, din 22 martie.

Starea de sănătate a popularului actor a devenit subiect de interes public după ce acesta s-a simțit rău chiar după o reprezentație a piesei „Străini în noapte”, care a avut loc la Cluj-Napoca pe 8 aprilie. Spitalul Foișor a anunțat joi, 9 mai, printr-un comunicat de presă, că Florin Piersic a fost operat în regim de urgență, având în vedere starea sa gravă.

Între timp, starea de sănătate a lui Florin Piersic este tot mai bună, așa cum au anunțat medicii și familia. În urmă cu o săptămână, Florin Piersic le-a transmis un mesaj pentru fanii săi: „Țineți-mă aproape, pentru că mai am de spus multe povești minunatului meu public”.

Recordul de 1.281 de reprezentații

Înainte de spectacolul de la Cluj-Napoca, din 8 aprilie, piesa „Străini în noapte” a fost jucată și pe scena Teatrului Național București. La acea vreme, actorul anunța că a jucat piesa de 1.280 de ori.

Textul piesei de teatru, scris de Éric Assous, a fost inițial intitulat „Les Montagnes russes”, iar piesa a fost dedicată actorului francez Alain Delon. Cu toate acestea, acesta a jucat-o doar de 99 de ori. Florin Piersic a spus spectatorilor la piesa din București că actorul francez i-ar fi comunicat că s-a oprit la 99 de reprezentații pentru că francezii nu erau prea interesați de spectacol.

Spectacolele „Străini în noapte” au avut mereu casa închisă în București, la Sala Mare a Teatrului Național București, chiar dacă prețul unui bilet a depășit 150 de lei, indiferent de locul în sală.

Adaptarea românească a piesei a fost denumită „Străini în noapte” și a fost pusă în scenă de Radu Beligan.

Piesa, care era jucată de cel puțin două ori pe lună – o dată în București, o dată în provincie – era un spectacol organizat de o companie de teatru și nu de Teatrul Național București sau de o altă instituție teatrală. Spectacolul a fost dus și în străinătate în turneu, în special în Diasporă. Florin Piersic și Medeea Marinescu sunt singurii actori ai piesei.

Camy Maria Art SRL din București, Scândura Scenei SRL și Nufărul Alb Spectacole SRL, toate societăți din București, au organizat spectacolele. De exemplu, biletele erau vândute de Camy-Maria Art SRL, iar afișele și organizarea erau, conform anunțurilor, opera societăților Scândura Scenei SRL și Nufărul Alb Spectacole SRL.

Acționarii celor trei firme sunt aceleași două persoane: Maria Vlad și Gheorghe Vlad.

Situația financiară pe ultimii doi ani – afaceri anuale de 1,7 milioane de lei

Camy-Maria Art SRL a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 1,53 milioane de lei și un profit de 970.000 de lei. Firma a avut un singur angajat. Pentru anul trecut, Fiscul încă nu a publicat rezultatele societății.

Scândura Scenei SRL, firmă care apare pe afișele spectacolelor, a fost înființată în noiembrie 2023, motiv pentru care nu a avut timp să raporteze cifra de afaceri în 2023.

Nufărul Alb Spectacole SRL, a doua firmă care apare pe afișele spectacolelor, a realizat o cifră de afaceri de 299.000 de lei în 2022 și un profit de 212.000 de lei în același an. Pentru anul 2023, Fiscul a publicat până în acest moment rezultatele firmei.

De menționat că cele trei firme care alcătuiesc compania de teatru care organizează spectacolul „Străini în noapte” mai oferă și alte spectacole. Cu toate acestea, ținând cont de numărul de spectacole anuale, de prețul lor și de mărimea sălilor unde au avut loc spectacolele, piesa lui Florin Piersic asigură peste 50% din activitatea companiei de spectacole.

Intrarea la un spectacol susținut la Teatrul Național din București a costat peste 150 de lei, indiferent de locul în sală. Sala Mare a TNB are 940 de locuri, conform instituției.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe