• Analiză cu datele platformei Termene.ro. McDonald’s operează în țara noastră prin intermediul societății Premier Restaurants România. Această firmă și-a dublat cifra de afaceri în ultimii trei ani. Doar în 2023 saltul a fost de 260 de milioane de lei față de veniturile din anul precedent. Cu toate acestea, profitul companiei a scăzut.

Premier Restaurants România SRL din București, a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de 1,73 miliarde de lei. Asta după ce în anul precedent, în 2022, cifra de afaceri a fost de aproape 1,47 de miliarde de lei. S-a înregistrat astfel o cifră de afaceri cu aproape 260 de milioane de lei în plus în 2023 față de anul precedent. Procentual, creșterea a fost de 18% față de anul anterior.

Record la cifra de afaceri

Cifra de afaceri din 2023 a fost unul record pentru companie. Față de 2020, când s-a înregistrat o cifră de afaceri de 860 de milioane de lei, veniturile Premier Restaurants România SRL s-au dublat.

Primul restaurant McDonald’s din România s-a deschis în 1995, la Piața Unirii din București. Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a familiei Premier Capital, operatorul restaurantelor McDonald’s din Estonia, Letonia, Lituania, Grecia, Malta și România. În acel moment, McDonald’s România a devenit Premier Restaurants România SRL.

Obiectul principal de activitate al Premier Restaurants România SRL din București este administrarea și servicii de „restaurante” (cod CAEN 5610).

A scăzut profitul

Profitul Premier Restaurants România SRL în 2023 a fost de 144 de milioane de lei. Cifra este mai mică față de anul precedent cu 18%. În 2022, profitul a fost de 175 de milioane de lei.

Anul trecut numărul mediu al angajaților a fost de 4.698 de angajați, în creștere cu 9% față de anul precedent.

Acționarul vine din Malta

Acționarul unic al Premier Restaurants România SRL este fondul maltez Premier Capital PLC.

Premier Capital PLC operează 185 de restaurante și are peste 10.000 de angajați. Compania face parte din grupul Hili Ventures Ltd, prezent în 10 țări din Europa și Africa de Nord, implicat în diverse operațiuni din industria alimentară și a ospitalității, retail, imobiliare, transport, inginerie și tehnologie.

McDonald’s are în România peste 100 de restaurante în 31 de orașe, dintre care 55 de restaurante cu McDrive și 58 de cafenele McCafé®. Compania are o echipă de peste 5.800 de angajați, conform reprezentanților companiei.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe