Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Fondul European de Investiții (FEI) a semnat luni, 24 iunie, un acord de împrumut subordonat în valoare 1 milion de euro cu Fintech Instant Factoring IFN, entitate din România.

Cu banii primiți de la Fondul European de Investiții (FEI), Fintech Instant Factoring IFN ar trebui să-și extindă creditarea către întreprinderile mici din țară, informează cele două entități prin intermediul unui comunicat de presă.

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici și microîntreprinderilor și este membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Națională a României. Prin lansarea platformei de online factoring www.instantfactoring.com, compania își propune să sprijine dezvoltarea micilor companii prin soluții de finanțare rapidă și facilă, cu ajutorul tehnologiei.

Finanțarea

„Prin acordul semnat astăzi, Instant Factoring își va spori atât capacitatea de creditare, cât și capacitatea instituțională de a deservi micro și micile companii din România, contribuind la stimularea creșterii economice în regiune”, a declarat directorul executiv al FEI, Marjut Falkstedt. „Odată cu creșterea presiunii asupra resurselor financiare ale UE, provocarea este să ne punem capitalul să funcționeze efectiv și eficient, pentru a ne asigura că sprijinul nostru ajunge la cei mai mici actori din economie”, a mai declarat aceasta

Instant Factoring este o instituție financiară nebancară și o platformă de factoring fintech care oferă microîntreprinderilor și companiilor mici acces la finanțare. Societatea și-a început operațiunile în 2018 și a crescut semnificativ de atunci, ajutând companiile sub-bancarizate și subdeservite să-și dezvolte afacerile prin soluții financiare 100% digitale.

Noi oportunități

Directorul executiv al Instant Factoring, Cristian Ionescu, a declarat că împrumutul FEI va deschide calea pentru noi oportunități de creștere și dezvoltare. El a numit sprijinul un „pas important” în colaborarea companiei cu FEI.

„Suntem onorați că Instant Factoring este prima companie fintech și factoring din România care primește finanțare din programul InvestEU, gestionat de Fondul European de Investiții. Această finanțare nu doar validează misiunea noastră de a sprijini întreprinderile mici și foarte mici subfinanțate și nebancarizate, dar confirmă și angajamentul nostru de a implementa cele mai înalte standarde de management și guvernanță”, a spus acesta.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe