Decizia de a achiziționa un apartament este foarte importantă, în primul rând pentru că implică un angajament financiar pe termen lung. Ca să te asiguri că iei în calcul toate criteriile importante, dar și că îți ușurezi pe cât posibil căutările, îți recomandăm să apelezi la un ajutor profesionist. 

 

Un expert din domeniul imobiliar are cunoștințele necesare pentru a lucra în numele tău și va obține rezultate foarte bune, având în spate experiențe diverse. Îți explicăm în următoarele rânduri de ce este recomandat să apelezi la un ajutor cu expertiză atunci când vrei să cumperi un apartament. 

 

Acces la informație

Pe baza datelor pe care i le vei oferi, precum locația, bugetul și așteptările pe care le ai, agentul imobiliar îți poate oferi o imagine de ansamblu asupra zonei respective. Spre exemplu, dacă ești în căutarea unor apartamente de vânzare în Cluj prin Smart Imobiliare – expertul în domeniu te va ghida către un cartier liniștit sau care este aproape de zonele de interes pentru tine.

 

De asemenea, acesta are acces la informații precum prețul mediu de achiziție în aria pe care ai ales-o, care este valoarea pieței sau pentru ce variante asemănătoare poți opta. 

 

Economie de timp și bani

Procesul de căutare și vizionare, este, în principiu, unul destul de lung și de anevoios. Prin intermediul unui agent imobiliar poți salva mult timp pe care, în caz contrar, l-ai pierde în discuții telefonice și deplasări în diferite zone ale orașului. 

 

Un alt avantaj al apelării la un expert în domeniul mobiliar îl reprezintă abilitățile sale de a negocia. De foarte multe ori un agent imobiliar reușește să obțină un preț mai bun, deoarece nu se implică emoțional în procesul de vânzare-cumpărare. Mai mult, cunoscând tehnicile de vânzare practicate, acesta poate obține oferte în funcție de metoda sau eșalonarea plăților/avansului. 

 

Mai multe uși deschise

Colaborarea cu un expert in imobiliare îți poate oferi acces la proprietăți pe care altfel nu ai fi putut să le vizionezi. În momentul în care discutați și îi prezinți parametrii în care trebuie să se încadreze viitorul tău apartament, acesta are acces la o bază de date. Acolo se vor regăsi mai multe locuințe care corespund criteriilor tale. 

 

În cazul în care baza de date nu oferă rezultate care să se plieze pe cerințele tale, expertul în imobiliare poate cere ajutorul colegilor săi de breaslă și poate căuta în bazele de date ale acestora. 

 

Confort și siguranță

Piața imobiliară și tranzacțiile care se efectuează aici necesită anumite cunoștințe și un minimum de istoric în domeniu. Apelarea la un agent imobiliar îți va oferi siguranța necesară pe parcursul procesului de vânzare-cumpărare. El te va ghida prin toți pașii pe care trebuie să îi urmezi, de la vizionarea și alegerea apartamentului, până la detaliile juridice. 

 

Mai mult, un agent profesionist și instruit va fi la curent cu perfectarea actelor necesare și îți va oferi consultanță în această privință. Este foarte probabil ca agenția imobiliară să colaboreze deja cu un cabinet de avocatură, astfel vei putea obține și prețuri mai bune pentru aceste servicii. 

 

Când iei decizia de a cumpăra un apartament, unul dintre cei mai importanți pași este informarea și onestitatea cu care privești lucrurile. Fă-ți o listă detaliată care să cuprindă criteriile esențiale pentru tine și apelează cu încredere la ajutorul unui profesionist. De cele mai multe ori, experiența se va dovedi una plăcută și plină de avantaje. 

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe