Atunci când lucrezi de acasă este important să îți asiguri un minim confort care să te ajute în ceea ce privește realizarea taskurilor. Dacă ai nevoie de inspirație în ceea ce privește amenajarea biroului tău de acasă, iată câteva sfaturi care îți pot fi de folos:

Folosește perdele pentru decorarea ferestrelor

Lumina naturală este foarte importantă pentru a-ți asigura un mediu prietenos atunci când lucrezi. Totuși, dacă vrei să estompezi puțin luminozitatea sau dacă vrei să decorezi plăcut camera în care lucrezi, atunci poți opta pentru alegerea unor perdele. Această investiție va fi una destul de mică, deoarece poți găsi perdele de la 17.99 ron cu care să poți crea un spațiu cu totul deosebit în camera ta. Perdelele moderne pot fi alese după culoare și dimensiune, dar și după stil, oferta fiind foarte variată. Unele tipuri de perdele sunt semi opace, astfel că îți vor permite să te bucuri de lumină, dar în același timp să te și protejeze de razele prea intruzive ale soarelui. În plus, unele tipuri de perdele au o densitate mai mare a materialului, iar acest lucru te poate proteja și de ochii curioșilor, pentru că perdelele nu vor permite vederea din exterior.

Alege mobilierul potrivit

Cu siguranță te-ai gândit cum vei dori să arate biroul tău de acasă, iar dacă știi exact ce anume vrei, atunci îți va fi simplu să amenajezi. Dacă vrei un birou minimalist, vei avea nevoie de un mobilier cât mai simplist, modern, care să nu încarce spațiul prea mult. Pe de altă parte, dacă ești adeptul stilului clasic, vei avea nevoie de mobilier cu muchii rotunjite, iar dacă ai în plan o amenajare în stil shabby chic, atunci ia în calcul un mobilier în culori deschise, pastelate.

Folosește tablouri pentru decorarea pereților

Tablourile sunt o idee modernă de amenajare ce poate scoate în evidență frumusețea biroului tău de acasă. Dacă nu ești adeptul lor, în loc de imagini sau picturi, poți opta pentru inramarea diplomelor tale sau a documentelor care îți dovedesc certificarea. Alege rame sofisticate, elegante, care să se potrivească stilului biroului tău și amenajează zona pereților astfel încât rezultatul să fie cu adevărat uimitor.

Alege sisteme de iluminare moderne

Sistemele de iluminare ar trebui să fie adaptate ca intensitate în funcție de dimensiunea spațiului, așa că ia în calcul folosirea unor lampadare sau a unor aplice care să poată fi instalate astfel încât să îți ofere confortul utilizării. Lumina ar trebui să aibă o intensitate suficient de mare încât să acopere întreaga suprafață, însă aceasta nu ar trebui să fie deranjantă. Este important să iei în calcul dimensiunea spațiului pe care îl ai de acoperit și să alegi în consecință acele obiecte de iluminat potrivite biroului tău.

Folosește organizatoare de birou

Organizatoarele de birou sunt o soluție potrivită pentru amenajarea acestor spații, așa că tot ce ai de făcut este să alegi acele tipuri de organizatoare care ți se par potrivite. Ia în calcul volumul documentelor, astfel încât să poți alege acele organizatoare care să îți satisfacă cerințele.

 

De asemenea, te poți orienta spre panouri de plută pe care să poți pune elementele importante pentru tine, sau te poți orienta către o tablă de scris, cu cretă sau marker, în funcție de nevoile tale. Aceste elemente se pot monta direct pe perete, ușurându-ți munca și eficientizând spațiul biroului tău. 

 

Chiar dacă lucrezi de acasă, biroul tău are nevoie de un aspect plăcut pentru că meriți să lucrezi într-un mediu special, care să te ajute să te simți confortabil. Alege întotdeauna produse de calitate pentru biroul tău, pentru ca munca ta în noul tău birou să devină o plăcere. 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe