Mediul de muncă modern pune accent pe productivitate, dar și pe gradul de mulțumire al angajaților, cele două aspecte fiind interconectate. Tot mai multe companii aleg așadar să ofere angajaților locuri de muncă în care relaxarea joacă un rol important în stimularea personalului. Dacă și tu vrei să le oferi angajaților tăi un loc de muncă conform acestei tendințe, iată ce ar trebui să ai în vedere.

 

Oferă-le angajaților mici atenții utile

Fie că te gândești la cadouri corporate sau la bonusuri și stimulente, este important să alegi produsele potrivite pe care le vei oferi. Poți, spre exemplu, să cumperi huse pentru AirPods de la Mobino.ro, mai ales că aceste căști sunt deosebit de utile, de cunoscute și de utilizate. Poți alege de asemenea cărți speciale, vouchere de reducere la anumite magazine sau mici accesorii de birou.

 

Nu este obligatoriu să alegi produse foarte scumpe pentru că scopul în sine este de fapt să le arăți angajaților prețuirea ta și să-i faci pe aceștia să se simtă apreciați și implicit mai relaxați.

 

Crează un mediu de lucru prietenos

Un program lung de lucru poate fi divizat astfel încât să includă pauze, în care angajații să se poată ocupa de aspectele personale. De asemenea, oferă libertate angajaților, în funcție de activitatea prestată, să folosească unele resurse ale firmei și pentru nevoi personale. 

 

Folosirea e-mail-ului personal pe un laptop de serviciu sau ascultarea unui podcast sau a muzicii ar trebui să se încadreze în elemente permise la serviciu. 

 

Amenajează biroul sub forma unui open space

Este adevărat că fiecare angajat are nevoie de intimitate, așa că poți amenaja biroul și fără a influența acest lucru. Un birou open space, cu acces la fiecare post de lucru și vizibilitate, ajută la crearea unei imagini de întreg, de echipă. 

 

Astfel fiecare angajat poate stabili contact vizual cu altă persoană, sau poate discuta fără a fi îngrădit sau condiționat de spațiu. În același timp, angajații se bucură de intimitatea propriei zone de lucru, fără a fi deranjați de alte persoane tocmai pentru că vizibilitatea va permite acestora să își dea seama când cineva este ocupat.

 

Amenajează o zonă prietenoasă de servire a mesei

O mică bucătărie sau o zonă delimitată de spațiul de lucru, eventual dotată cu lucrurile uzuale care sunt utilizate în bucătărie, poate fi o soluție perfectă pentru a-ți ajuta angajații să se relaxeze. Aceștia nu se vor mai stresa cu realizarea pachetului zilnic sau cu achiziționarea hranei în fiecare zi, pentru că își vor putea prepara mâncarea chiar la birou. 

 

Participați la activități împreună.

Există nenumărate opțiuni de activități pe care le puteți face împreună atât la birou, cât și în spații amenajate. Team building-urile, atelierele creative sau simplele ședințe la birou pot suda colectivul și pot conferi angajaților senzația de siguranță și de relaxare. 

 

De la ateliere de pictat sau de realizat bijuterii la sărituri cu parapanta, fiecare activitate realizată în scopul de a le oferi angajaților noi activități relaxante va contribui la crearea unui colectiv unit și la starea de bine a angajaților, individual, dar și la nivel de grup. 

 

Dotează biroul cu echipamente distractive

La birou nu trebuie întotdeauna ca lucrurile să fie serioase. Poți instala așadar un televizor, pe care să puteți urmări știrile, pe care să le discutați mai apoi, sau poți include un sistem de boxe, pentru a muzica din birou să aibă un efect relaxant.

 

Dacă vrei să mergi mai departe, poți instala o consolă de jocuri, pe care angajații să o folosească în pauze, individual sau în grup.

 

Nu uita că și realizarea unei mici săli de sport poate contribui la starea de bine a angajaților, așa că poți face demersurile pentru a o realiza.

 

Angajații sunt prețioși pentru că aceștia au un aport imens în fiecare companie, grație cunoștințelor și devotamentului lor. Alege să le oferi angajaților tăi un mediu de lucru relaxant și plăcut și vei vedea că gradul de mulțumire al acestora va crește, la fel ca și productivitatea acestora.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe