Nu este întotdeauna ușor să îți echilibrezi programul de muncă și timpul petrecut alături de seniorii importanți din viața ta. Cu toate acestea, în funcție de starea lor de sănătate, este important ca nevoile lor să fie auzite și îndeplinite. Pentru a le putea oferi sprijinul de care au nevoie, noi îți oferim mai multe soluții în cele ce urmează. 

 

Cum echilibrezi munca de acasă cu grija pentru cei dragi – Sfaturi utile

În primul rând, este important să ai în vedere dacă bunicul sau bunica ta este o persoană independentă sau semi-independentă. Într-un loc precum căminul de bătrâni Triumph Residence, ambele categorii de vârstnici pot primi atenția, îngrijirea și compasiunea de care au nevoie pentru a depăși etapele dificile din viața lor și a simți că fac parte dintr-o comunitate plină de dragoste. 

Cu siguranță vor avea în continuare nevoie de sprijinul familiei, însă, ca rezidenți ai unui cămin de bătrâni privat, contactul cu cei dragi va rămâne la fel de important. Diferența constă în programul de vizitare și timpul pe care îl aloci comunicării cu aceștia, care ar putea să se muleze mai bine pe activitățile tale zilnice. Iată ce sfaturi îți oferim pentru a putea balansa mai bine munca și îngrijirea celor dragi:

 

Stabilește-ți un program săptămânal

Uneori este mai dificil să ai un program fix în fiecare zi pentru că pot mereu apărea situații neprevăzute. Dacă ai un job full-time, încearcă să te desprinzi de sarcinile pentru muncă după terminarea programului. Adaugă la activitățile profesionale și pe cele casnice care îți revin în grijă și aruncă o privire asupra orarului tău per total pentru a-ți da seama cât timp îți ocupă fiecare.  

Cu cât îți dai mai bine seama care sunt nevoile tale și pe ce durată se întinde îndeplinirea fiecărei sarcini de pe listă, cu atât vei putea gândi mai organizat, astfel încât să te poți dedica și nevoilor seniorului important din viața ta. Atunci când ți se pare că fugi dintr-un loc în altul și nu ai timp și pentru relaxare, te vei simți mai împovărat și nu te vei putea dedica la fel de bine îngrijirii celor dragi. 

 

Alocă-ți un interval de timp zilnic pentru comunicare

Indiferent dacă bunicul sau bunica ta locuiește încă acasă sau într-un cămin de bătrâni, este important să rămână în continuare în contact permanent cu familia. Avantajele cazării într-un azil de bătrâni sunt sarcinile ce vor fi preluate de o echipă de profesioniști și faptul că viața vârstnicului se va îmbunătăți considerabil prin participarea la diverse activități alături de persoane de vârsta sa. 

După ce ai reușit să îți organizezi activitățile pe hârtie și știi cât timp îți ocupă fiecare, nu uita că un simplu apel telefonic îi poate face ziua mai bună. Comunicând zilnic despre nevoile și dorințele sale, seniorul se va simți auzit și apreciat, ceea ce îi va spori bunăstarea. 

 

Asigură-te că nu te suprasoliciți

Atunci când te simți depășit de sarcinile zilnice pe care le ai de îndeplinit la muncă, oboseala își va spune cuvântul, iar starea ta de spirit se poate deteriora în timp. Este necesar să ai în vedere că, pentru a putea avea grijă de altcineva, este important să ai mai întâi grijă de tine. Un du-te-vino constant este epuizant pentru orice persoană, așa că asigură-te că incluzi în programul tău și perioade de relaxare.  

În momentul în care elimini sursele de stres și îți permiți să faci o pauză din când în când, disponibilitatea ta va spori pentru nevoile celor din jur. Dacă programul chiar nu îți permite un interval de timp suficient de mare pentru îngrijirea vârstnicului, nu ezita să apelezi la serviciile oferite de o echipă de profesioniști. 

 

Munca de acasă poate fi echilibrată cu grija pentru cei dragi până la un anumit nivel. Dacă este vorba de un bătrân care are nevoie constant de asistență medicală, cel mai bine ar fi să-l încredințezi unui loc special conceput pentru astfel de situații.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe