Studiile arată că angajații care lucrează într-un mediu confortabil, care le permite să ia pauze și să se relaxeze, sunt cei mai productivi și cei mai fericiți.

Astfel, dacă biroul tău încă nu are o zonă de lounge, poate că ar fi timpul să amenajezi una astfel ca echipa ta să beneficieze de așa ceva. Plus că nici nu este complicat să faci asta, mai ales dacă ai la îndemână câteva recomandări practice. Iată cum să amenajezi cea mai cool zonă de relaxare la biroul tău!

 

Integrează plante și flori proaspete

Nu este doar o presupunere, ci o spune știința: verdele este foarte relaxant pentru privire, mai ales când este vorba despre plante și flori. În plus, acestea împrospătează aerul din zona de relaxare și creează o atmosferă veselă și pozitivă.

Poți integra în design ghivecele cu flori sau copăcei, precum și ghivece mai micuțe, cu flori de sezon. Pe timp de primăvară și vară, nu omite vazele umplute tot timpul cu flori proaspete, precum zambilele, ghioceii, freziile sau minitrandafirii colorați.

 

Asigură-te că echipa poate sta confortabil, după orele petrecute pe scaun

A pune mai multe scaune în zona de relaxare este o greșeală. Cel mai probabil, echipa ta stă în șezut cât este ziua de lungă, așa că, probabil, nimeni nu are nevoie de un scaun, ci de o suprafață mult mai comodă.

Cea mai bună soluție este cumperi câte un fotoliu pară pentru echipa ta, mai multe pufuri putând fi așezate în cerc, în jurul unei măsuțe de cafea. Acest tip de produs este extrem de confortabil și permite ajustarea posturii astfel încât coloana vertebrală să se întindă, iar musculatura să se relaxeze. De asemenea, poți aduce și canapele moi, precum și fotolii tip balansoar. Și ele sunt excelente pentru câteva momente de pauză!

 

Creează un ambient plăcut pentru toate simțurile

Spațiul de relaxare trebuie să permită întregului organism să ia o pauză de la sarcinile profesionale. Așadar, stimulează în mod plăcut toate simțurile, cu doar câteva soluții simple. Pentru început, așază în camera de relaxare câteva boxe de mici dimensiuni, din care să se audă mereu o muzică ambientală plăcută, precum jazz sau lounge. Păstrează volumul foarte mic.

Apoi, nu uita de factorul olfactiv. La acest capitol, poți folosi lumânări parfumate, difuzoare de aromaterapie sau bețișoare cu mirosuri delicate. Nu exagera, însă, căci efectul poate fi obositor și exagerat.

 

Include jocuri de mai multe feluri

Nu toți se relaxează la fel. În timp ce unii preferă să stea pe un fotoliu comod și să savureze un ceai, alții preferă să joace ping-pong sau fussball cu echipa. De aceea, este indicat să incluzi în camera de relaxare și câteva jocuri: o masă de tenis sau de fussball, o placă de darts și câteva board games cunoscute, precum și Jenga sau cărți de joc. Astfel, toată lumea va găsi o activitate plăcută în timpul pauzei, fie că preferă să petreacă acest timp pe cont propriu, limpezindu-și gândurile, fie  distrându-se alături de colegii de birou.

 

Amenajează un colț cu gustări și băuturi gratuite

Nu în ultimul rând, orice spațiu de relaxare trebuie să aibă și o zonă pentru mici gustări, o cafea de calitate sau un ceai bun. Poți amenaja cu ușurință această zonă într-un colț de cameră, cu ajutorul unei mese extensibile. Asigură zilnic echipei tale fructe proaspete de sezon, covrigei și alune, poate chiar miniprăjituri și fursecuri (vinerea). Apoi, un espressor care poate face mai multe tipuri de cafea este o investiție excelentă, de care se va bucura toată lumea.

În final, asigură-te că accesul în această zonă este cât mai ușor pentru tot colectivul, iar toți angajații cunosc existența sa.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe