În zilele de 23 și 24 aprilie 2024, la Palatul Parlamentului s-a desfășurat conferința „Idei care schimbă România”, organizată de Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților în colaborare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Echipa InAfaceri.ro a fost prezentă la acest eveniment, reprezentând mediul de afaceri românesc în fața autorităților și a celorlalți participanți, având ca scop informarea și facilitarea absorbției de fonduri europene.

În calitate de gazdă, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, deputatul Ștefan Mușoiu, a pus accentul pe importanța dialogului și colaborării între sectorul public și mediul de afaceri pentru a stimula inovația și a maximiza potențialul de absorbție a fondurilor europene. „Această inițiativă reprezintă o platformă de dialog constructiv și de schimb de idei, cu scopul de a genera rezultate concrete în beneficiul României”, a declarat acesta.

În timpul panelului de discuții din prima zi, sub tema „Antreprenoriat și inovație – provocări, oportunități, perspective”, reprezentanții din mediul de afaceri și autoritățile publice au dialogat intens despre stimularea antreprenoriatului și despre consolidarea parteneriatului dintre stat și mediul privat în vederea creării unui cadru propice pentru afaceri durabile și inovatoare.

Reprezentanți ai autorităților publice printre care s-au numărat: Adrian Câciu – Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ștefan Radu Oprea – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Andrei Alexandru – Secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin-Marian Spătaru – Consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, au prezentat viziunea lor și au subliniat importanța colaborării dintre sectorul public și mediul de afaceri în implementarea proiectelor inovatoare și a obiectivelor de dezvoltare economică.

La rândul lor, reprezentanții mediului de afaceri și-au împărtășit perspectivele și experiența în domeniile lor de expertiză: Cristian Onețiu – Antreprenor TOP 500 Forbes / Investitor / Business Mentor, Sorin Preda – Fondator CEO GLOBAL VISION, Corneliu Bodea – CEO Adrem și Președinte CRE (Centrul Român al Energiei), Dr. Ștefan Vuza – Președinte Chimcomplex, Constantin Damov – Președinte al Green Group Romania și al Coaliției pentru Economie Circulară (CERC)

Dezbaterile au fost aplicate și au stârnit interesul participanților, abordând probleme și oportunități ale antreprenoriatului românesc, prioritizarea investițiilor în infrastructură și logistică, tranziția energetică, reindustrializarea României și economia circulară.

Pe data de 24 aprilie, conferința a continuat cu tema „Dezvoltarea ecosistemului de securitate cibernetică”, evidențiind importanța consolidării acestui sector esențial în contextul transformărilor digitale.

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥[email protected]/📞 0723 131 131

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe