• Analiză cu datele platformei Termene.ro. Grupul francez Renault și-a delegat vânzările automobilelor proprii în România către firma Renault Commercial Roumanie SRL. Societatea a reușit anul trecut, conform bilanțului depus la Fisc, să depășească pentru prima dată bariera de un miliard de euro pentru cifra de afaceri.

Renault Commercial Roumanie SRL din București a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 5,4 miliarde de lei, cu 13% mai mult decât anul precedent. Asta după ce în anul precedent, în 2022, cifra de afaceri a fost de 4,75 miliarde. S-a înregistrat astfel o cifră de afaceri mai mare, cu aproape 650 de milioane de lei de la an la an, între 2022 și 2023.

Subsidiara autohtonă a grupului francez Renault SAS a fost înființată la data de 1 iulie 2001. De la 1 iunie 2011, compania poartă numele Renault Commercial Roumanie. Societatea reunește toate activitățile comerciale ale mărcilor Dacia, Renault și Nissan în România.

Profitul nu e spectaculos

Renault Commercial Roumanie SRL a înregistrat în 2023 un profit de 71,1 milioane de lei, cu 70% mai mult față de anul precedent. În 2022, compania obținuse un profit de peste 41,6 milioane de lei.

Anul trecut, numărul mediu al angajaților a fost de 149, în scădere cu 1% față de anul 2022.

Domeniul de activitate al firmei este „comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone)”, cod CAEN 4511.

Societatea face parte din grupul francez Renault. Acționarii sunt firmele Renault SAS (99,99959%) și Renault Developpment Industriel et Commercial (0,00041%).

Despre Renault Commercial Roumanie

Renault Commercial Roumanie reunește toate activitățile comerciale ale mărcilor Dacia, Renault și Nissan în România în ceea ce privește:
– distribuția de vehicule în rețeaua de agenți comerciali;
– distribuția de piese de schimb în atelierele de service agreate;
– servicii post-achiziție;
– studii client și alte activități comerciale specifice.

„Rețeaua de parteneri autorizați pentru marca Renault acoperă întreg teritoriul României, fiind compusă din 34 de agenți comerciali autorizați Renault, cu 43 de puncte de vânzare a vehiculelor noi Renault, respectiv din 49 de reparatori agreați de Renault, cu 60 de puncte de lucru service autorizate”, susțin reprezentanții companiei.

 

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe