• Analiza cu datele platformei Termene.ro. În ultimii trei ani, Cereale Colect Distribution din județul Tulcea și-a triplat veniturile, ajungând până aproape 1,19 miliarde de lei. Extinderea capacității de stocare, războiul din Ucraina, dar și inaugurarea podului peste Dunăre au permis firmei deținută de familia Mergeani să depășească anul trecut pentru prima dată pragul afacerile de peste un miliard de lei.

Bilanțul Cereale Colect Distribution SRL din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Tulcea, tocmai a fost publicat de Ministerului de Finanțe, iar datele  pot consultate și pe platforma Termene.ro.

Pentru 2023, firma tulceană a declarat o cifră de afaceri de 1,197 miliarde de lei. Cereale Colect Distribution a înregistrat anul trecut o creștere a veniturilor cu 39%. Traderul de cereale a adunat în 2022 o cifră de afaceri de 857 de milioane de lei.

Cifra de afaceri bate recorduri, profitul scade

În schimb, profitul a scăzut. În 2023, Cereale Colect Distribution a raportat la Fisc un profit de 7,3 milioane de lei, mai puțin cu 69% față de anul precedent, 2022. Și numărul mediu de angajați din 2023 s-a micșorat raportat la 2022 cu 3%, până la 217 de salariați.

Obiectul principal de activitate al companiei este „comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat”, corespunzător codului CAEN 4621.

Cereale Colect Distribution este o societate deținută de Dina Mergeani (50%) și Tase Mergeani (50%).

Triplarea din 2020 și până în 2023

În 2020, compania anunța ca a avut afaceri de 431 de milioane de lei. De atunci, în următorii trei ani cifra de afaceri aproape s-a triplat.

Cereale Colect Distribution din județul Tulcea a realizat o cifră de afaceri în 2022 de 430 de milioane de lei, arată datele publice. Odată trecut pragul cifrei de afaceri de peste un miliard de lei, Cereale Colect Distribution se alătură Cerealcom Dolj din Segarcea, firmă care din 2021 a sărit de 1 miliard de lei.

Reprezentanții Cereale Colect Distribution au anunțat în ultimii ani creșterea ca­pacității de depozitare a cerealelor cu 40%, până la 300.000 de tone, mărirea parcului auto și deschiderea unui punct de lucru în Portul Constanța, cât și a unei baze pentru achiziții în zona Moldovei, în județul Iași.

Compania a mai beneficiat și de deschiderea în 2023 a podului peste Dunăre, între Brăila și Tulcea, care a permis mai ușor transportul cerealelor din regiunea Moldovei spre Portul Constanța.

„Fondata in anul 2009, Cereale Colect Distribution a cunoscut o dezvoltare imediata, atât din punct de vedere al resurselor umane, cat si logistic, astfel ca, in prezent societatea noastră are 250 de angajați, deține o flotă auto de 175 de autoutilitare pentru transport cereale dotate conform ultimelor standarde”, susțin reprezentanții companiei pe site-ul propriu.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe