• Azi e joi, 6 iunie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la ora 08:00 dimineața și continuă din 3 în 3 ore până la ora 22:00. După fiecare interval de 3 ore, dacă este cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

Știrile zilei vor fi așezate într-o ordine descrescătoare a importanței informațiilor, de la cea mai importantă știre a zilei pentru mediul antreprenorial și pentru cel economic în general. Topul va fi actualizat pe parcursul zilei, așa că informația cea mai importantă de la prânz poate să fie pe locul trei sau  patru la sfârșitul zilei.

Topul știrilor zilei

  • 1,Majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei va fi aprobată în ședința de astăzi a Guvernului României.

Executivul de la Palatul Victoria va avea pe ordinea de lucru a ședinței de astăzi, 6 iunie, și proiectul de ordonanță de urgență prin care majorează salariul minim brut pe țară de la 3.000 lei la 3.700 lei de la data de 1 iulie. Din proiectul de ordonanță de guvern propus de Ministerul Muncii, reiese că în România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată un număr de circa 760.000 de salariați. Asta reprezintă ceea ce reprezintă 13,9% din numărul total de salariați activi, anunță Termene.ro.

  • 2. Rival chinezesc în Marea Neagră pentru Portul Constanța.

În timp ce atenția globală s-a concentrat asupra încercărilor parlamentului georgian de a adopta o lege controversată a „agentului străin”, guvernul a luat o altă decizie care ar putea tensiona și mai mult relațiile cu Occidentul anunțând că un consorțiu chinez va construi și opera un port strategic pe coasta Mării Negre a Georgiei, anunță Curs de Guvernare. „Decizia de a face acest anunț a doua zi după votul „agentului străin” nu pare a fi întâmplare”, a declarat pentru RFE/RL Tinatin Khidasheli, fostul ministru georgian al Apărării în perioada 2015-2016. „Nu a fost niciun secret că guvernul a dorit să dea acest port chinezilor, dar această alegere a companiilor este foarte îngrijorătoare, iar momentul ales transmite un mesaj.”

De ce este importantă știrea:

Dacă proiectul va fi pus în practică, portul din Georgia ar putea prelua o parte din traficul de mărfuri care ajunge în România și are ca destinația fostul spațiu sovietic sau Europa de Est.

  • 3. Analiza pieței Horeca

Anual se deschid circa 150-200 de noi francize în sectorul HoReCa, în România, potrivit unei estimări realizate de Franchwise, citată de anunță Economedia.ro. Valoarea investiției în astfel de francize variază între  30.000 de euro și peste 300.000 de euro, în funcție de dimensiunea restaurantului.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe