Una dintre cele mai importante categorii de resurse din orice tip de business sunt cele umane. Supraviețuirea, dezvoltarea și succesul unei companii depind și de eficiența gestionării personalului, iar aici intervine managementul resurselor umane. 

 

Ce este managementul resurselor umane

Când vorbim despre managementul resurselor umane, vorbim de fapt de un complex de activități al căror obiectiv final este acela de a utiliza cât mai eficient capitalul uman al companiei în vederea asigurării succesului acesteia, fără a neglija însă scopurile individuale ale fiecărui angajat. 

Managementul resurselor umane include tot ceea ce ține de procesul de recrutare a personalului, instruire și dezvoltarea acestuia, evaluarea performanțelor, motivarea și recompensarea angajaților, asigurarea unor condiții corespunzătoare de muncă și relația cu sindicatele. 

 

Cine se ocupă de managementul resurselor umane 

Tot acest proces cade în sarcina departamentului de resurse umane al companiei, cu excepția cazului în care aceasta optează pentru externalizarea serviciilor. 

Responsabilitățile acestui departament sunt numeroase, motiv pentru care multe companii au decis să apeleze la ajutorul unor soluții digitale de gestionare a resurselor umane, cum este, de exemplu, soluția Dynamics 365 Human Resources.

Printre principalele responsabilități ale departamentului de resurse umane se numără: 

  • Administrarea personalului 
  • Menținerea la curent cu privire la tot ceea ce ține de legislația în domeniu
  • Salarizarea 
  • Asigurarea unui mediu de lucru sigur
  • Recrutarea de personal
  • Formarea și dezvoltarea profesională a angajaților. 

 

Fiecare dintre aceste responsabilități implică o multitudine de sarcini. Recrutarea personalului, de exemplu, este un proces de durată ce începe după identificarea posturilor libere și presupune publicarea anunțului de angajare pe site-urile de profil, selecția candidaților, susținerea interviurilor preliminare, restrângerea listei de candidați și coordonarea selecției finale. 

Găsirea oamenilor potriviți pentru fiecare job din organizație este esențială pentru a asigura succesul acesteia. Responsabilitățile departamentului de resurse umane nu se încheie odată cu găsirea oamenilor potriviți pentru joburile potrivite. 

După cum am văzut mai sus, acesta este responsabil de formarea noilor angajați, precum și de dezvoltarea profesională a angajaților deja existenți. Acest proces este foarte important când vine vorba de a avea angajați bine pregătiți.

Departamentul de resurse umane se ocupă și de alte sarcini ce țin de administrarea personalului: întocmirea dosarului de personal al fiecărui angajat, întocmirea și încheierea contractelor individuale de muncă și a actelor adiționale, modificarea, încetarea sau suspendarea contractului individual de muncă, eliberarea de adeverințe pentru angajați etc.

Tot de managementul resurselor umane ține și partea de salarizare: calcul salariilor pentru fiecare angajat, întocmirea statelor de plată, de lichidare, a declarațiilor lunare privind obligațiile la buget etc. 

Evaluarea performanței este un alt aspect foarte important ce ține de managementul resurselor umane și este esențial pentru a determina dacă un angajat atinge standardele stabilite de conducerea companiei. De asemenea, în urma unei astfel de evaluări se poate decide răsplătirea performanțelor unui angajat, ceea ce va contribui la motivarea acestuia.

 

Importanța managementului resurselor umane

Gestionate corect, resursele umane ale unei companii vor continua să-și mărească valoarea pe măsură ce timpul trece. Tocmai asta face managementul resurselor umane un aspect atât de important pentru succesul unei companii. 

Atunci când toate activitățile ce țin de managementul resurselor umane se desfășoară eficient, rezultatele sunt vizibile. Crește productivitatea și profitul companiei, angajații își înțeleg rolul și importanța în organizație și sunt motivați să lucreze pentru a asigura succesul acesteia. 

Toate acestea nu vor face decât să contribuie la dezvoltarea imaginii companiei, la creșterea bunei reputații a acesteia în mediul de afaceri. 

Managementul resurselor umane se referă, pe scurt, la tot ceea ce ține de gestionarea uneia dintre cele mai importante resurse a unei organizații – cea umană. 

De la identificarea nevoilor privind personalul dintr-o firmă, până la recrutarea oamenilor potriviți, administrarea personalului, formarea acestuia, încheierea și suspendarea contractelor de muncă, salarizare sau asigurarea unui mediu de lucru sigur, lista activităților ce țin de managementul resurselor umane este lungă și complexă. Toate sunt însă esențiale pentru a asigura succesul unei companii.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe