Loading the Amira Audio Citește articolul...

Începând cu anul 2024, IMM-urile din București și Ilfov vor avea acces la două noi linii de finanțare subvenționate din fonduri europene, destinate digitalizării și tehnologiilor avansate. Aceste inițiative fac parte din Programul Regional București-Ilfov pentru perioada 2021-2027, cu un buget total de 45 de milioane de euro.

Sprijin pentru intensitate digitală ridicată a IMM-urilor

  • Buget disponibil: 10 milioane de euro
  • Sumă Grant: 25.000 – 50.000 EUR
  • Scop: Investiții în tehnologii digitale precum echipamente TIC, software, rețele LAN/WiFi, și platforme de e-commerce.
  • Eligibilitate: Firmele cu sediul și activitatea în București-Ilfov, având mai puțin de 250 de angajați și cofinanțare de minim 10%.

Sprijin pentru transformarea digitală avansată a IMM-urilor

  • Buget disponibil: 35 milioane de euro
  • Sumă Grant: 25.000 – 200.000 EUR
  • Scop: Implementarea soluțiilor digitale avansate precum IoT, AI, și sisteme ERP/CRM, inclusiv securitate cibernetică și accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități.
  • Eligibilitate: Aceleași criterii ca și pentru apelul anterior, cu o cofinanțare de minim 10% din valoarea proiectului.

În septembrie 2024 se va publica ghidul final de finanțare, iar în noiembrie-decembrie firmele vor putea depune proiectele online prin intermediul platformei MySMIS2021. Se va acorda prioritate firmelor care demonstrează o cifră de afaceri suficientă pentru suma solicitată și care oferă o cofinanțare mai mare.

 

Accesați sinteza – Sprijin pentru intensitate digitală ridicată a IMM-urilor

Accesați sinteza – Sprijin pentru transformarea digitală avansată a IMM-urilor

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe