• În luna iunie, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează o nouă serie de seminare online în care oferă consultanță privind impozitul pe venitul microîntreprinderilor, impozitarea chiriilor, tratamentul fiscal al veniturilor obținute din activități agricole etc. În mai, ANAF a organizat de asemenea seminare online, dedicate contribuabililor care trebuiau să depună declarațiile pe venit.

În total, e vorba de 8 cursuri cu o durată de 2 ore fiecare la care pot participa maximum 500 de persoane. Iată lista acestora, inclusiv data în care vor fi organizate și ora începere:

  • Înregistrarea în scopuri de TVA a altor persoane care efectuează achiziții intracomunitare sau pentru servicii, conform art.317 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal (6 iunie, ora 11.00)
  • Aspecte fiscale privind veniturile realizate de persoanele fizice din prestarea activităților independente de înfrumusețare/ întreținere corporală (12 iunie, ora 12.00)
  • Impozitul și contribuțiile sociale pentru veniturile obținute din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, potrivit legii (13 iunie, ora 13.00)
  • Tratamentul fiscal al veniturilor obținute de persoanele fizice din activități agricole, silvicultură și piscicultură (17 iunie, ora 12.00)
  • Tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile din patrimoniul personal (19 iunie, ora 10.00)
  • Impozitul pe venitul microîntreprinderilor (20 iunie, ora 12.00)
  • Recuperarea TVA achitată în alt stat membru al Uniunii Europene (21 iunie, ora 9.30)
  • Eșalonarea la plată în formă simplificată, pentru obligațiile fiscale administrate de organul fiscal – Persoane fizice (27 iunie, ora 12.00)

Înscrierile se pot la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/intalniri.htm. Accesând linkul găsiți toate regulile privind participarea la seminar.

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe