AFIR a publicat în data de 07 iunie 2024 Ghidul Solicitantului pentru Submăsura 4.1 – Componenta 4.1.1, dedicată achizițiilor simple de utilaje agricole. Această submăsură, inclusă în cadrul programului de investiții în exploatații agricole, urmărește sprijinirea fermierilor și a cooperativelor agricole în echiparea cu utilaje și echipamente moderne, esențiale pentru creșterea competitivității în sectorul agricol.

 

Scopul investițiilor submăsurii 4.1.1 este de a îmbunătăți performanțele generale ale exploatațiilor agricole prin creșterea competitivității activităților agricole, diversificarea producției și îmbunătățirea calității produselor obținute.

Beneficiarii eligibili includ fermieri individuali, societăți agricole, cooperative, institute de cercetare-dezvoltare și alte forme asociative din sectorul agricol.

 

Prin intermediul acestui ghid, AFIR acordă fonduri nerambursabile în proporție de la 30% până la maximum 90% din totalul cheltuielilor eligibile, în funcție de dimensiunea economică a exploatațiilor și de tipul investiției.

Ghidul complet poate fi consultat pe platforma online a AFIR, iar solicitările de finanțare pot fi depuse conform procedurilor specificate în documentația oficială.

 

Sursa: Site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

 

Vezi o parte dintre proiectele noastre câștigate!

 Accesați portofoliul de proiecte câștigate aici

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥[email protected]/📞 0723 131 131

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe