• Analiză cu datele platformei Termene.ro. Compania elvețiană care deține retailerul Selgros a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri record în România, cu 220 de milioane de lei mai mult decât în 2022. Selgros România este la aproape 100 de milioane de euro de a atinge pragul unor afaceri anuale de un miliard de euro.

 

Selgros Cash&Carry SRL din Brașov a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 4,49 miliarde de lei, cu 5% mai mult decât anul precedent. Asta după ce în 2022 cifra de afaceri a fost de 4,27 miliarde. S-a înregistrat astfel o creștere a cifrei de afaceri cu aproape 220 de milioane de lei de la un an la altul, între 2023 și 2022.

Subsidiara autohtonă a grupului elvețian a fost înființată în România în urmă cu 24 de ani. Selgros Cash & Carry SRL este o societate a grupului TransGourmet, controlat astăzi integral de compania Coop Elveția. Selgros deține magazine în Germania, Polonia, Rusia și în România. În țara noastră, Selgros are 23 de magazine, conform datelor de pe site-ul companiei.

Profitul a fost în scădere

Selgros Cash&Carry SRL a înregistrat în 2023 un profit de 89,8 milioane de lei, cu 14% mai puțin față de anul precedent. În 2022, compania a obținut un profit de aproape 104 milioane de lei.

Anul trecut, numărul mediu al angajaților a fost de 4.755, un număr apropiat de cel din anul 2022.

Domeniul de activitate al firmei este „comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun”, cod CAEN 4639.

Societatea face parte din grupul elvețian TransGourmet, controlat astăzi integral de compania Coop Elveția. Acționarul Selgros Cash&Carry SRL este firma Transgourmet Central and Eastern Europe GMBH din Germania.

Compania mamă Transgourmet a operat o majorare de capital, în numerar, de 250 milioane de lei, la Selgros Cash & Carry România la începutul acestui an.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe