• Analiză cu datele platformei Termene.ro: SA&PE Construct SRL din Bacău a raportat în 2023 rezultate record din punct de vedere al cifrei de afaceri.

SA&PE Construct SRL din Bacău are, conform bilanțului publicat de Ministerul de Finanțe, o cifră de afaceri de 2,82 miliarde de lei în 2023. Aceasta este cu 76% mai mult decât anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 1,6 miliarde de lei. S-a înregistrat astfel o creștere de aproape 1,3 miliarde de lei de la an la an, între 2022 și 2023.

Societatea SA&PE Construct SRL a înregistrat astfel un nou record în ceea ce privește cifra de afaceri anuală.

SA&PE Construct SRL este una dintre cele trei mari companii care fac parte, alături de Spedition UMB din Bacău și Tehnostrade din Bacău, din UMB Grup. Grupul UMB este fondat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, iar membrii familiei acestuia sunt acționarii principali ai companiilor.

Bilanțul pe 2023 al companiilor Spedition UMB și Tehnostrade nu a fost publicat până în acest moment. În 2022, Spedition UMB a avut afaceri de 2,1 miliarde de lei, iar Tehnostrade de 1,7 miliarde de lei.

Profit de peste patru ori mai mare

SA&PE Construct SRL a înregistrat profit în 2023, de data aceasta în valoare de 67,8 milioane de lei. A fost o creștere de 424% a profitului față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 12 milioane de lei.

Anul trecut, numărul angajaților raportat de SA&PE Construct SRL a fost de 3, la fel ca în anul precedent. Explicația pentru numărul mic al salariaților este dată de faptul că muncitorii grupului UMB sunt înregistrați pe Tehnostrade.

Domeniul de activitate al firmei este de „lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”, cod CAEN 4211.

Acționarii SA&PE Construct SRL sunt Alexandru Tudor Umbrărescu (50%) și Petru Răzvan Umbrărescu (50%).

Constructorul autostrăzilor Moldovei și Transilvaniei

UMB Grup este cel mai important antreprenor din România în domeniul construcțiilor. Companiile din grup au lucrări de autostrăzi în toate zonele țării. Lucrările la Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Transilvaniei (A3) sunt printre cele mai importante proiecte.

„Deși potrivit termenelor contractuale doar tronsoanele 1 și 4 trebuie finalizate în acest an, constructorul român mi-a dat asigurări că, la sfârșitul acestui an, vom circula pe toți cei peste 82 de km ai Autostrăzii Buzău-Focșani!”, declara luna trecută Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Lucrări construcții, sursa foto: UMB Grup/Facebook

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe