• Analiză cu datele platformei Termene.ro. Grupul Catena-Fildas, probabil cel mai important din domeniul farmaceutic, a depășit în ultimii ani o cifră de afaceri totală de peste 2 miliarde de euro, așa cum au anunțat reprezentanții companiei. Cu toate acestea, doar una dintre societățile din grup a trecut până în 2023 de pragul cifrei de afaceri de un miliard de lei. Este vorba de firma Fildas Trading. Acest lucru s-a schimbat anul trecut, atunci când și Catena Hygeia SRL a depășit acest prag.

Catena Hygeia SRL din Pitești, județul Argeș, a raportat pe anul trecut o cifră de afaceri de 1.025 miliarde de lei. Asta după ce în anul precedent, în 2022, cifra de afaceri a fost de aproape 920 de milioane de lei. S-a înregistrat astfel o cifră de afaceri cu aproape 105 de milioane de lei în plus în 2023 față de anul precedent. Procentual, creșterea a fost de 11%.

Cifra de afaceri din 2023 a fost un record pentru firma care face parte din grupul Catena-Fildas. Față de 2022, când s-au înregistrat venituri de 717 de milioane de lei, veniturile Catena Hygeia SRL au crescut cu 300 de milioane de lei.

Grupul Catena-Fildas integrează șase companii importante, și anume Catena Hygeia SRL, Farmaceutica Argeșfarm SA, Med-Serv United, Lavira Transport SRL, Karmina Plus și Vileus Med-Com SRL. Cifra de afaceri a acestor patru companii este de 2,86 miliarde de lei. Reprezentanții grupului au anunțat că în 2022, toate firmele din holding au ajuns la afaceri cumulate de 12 miliarde de lei.

Obiectul principal de activitate al Catena Hygeia SRL este „comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate”.

A crescut și profitul

Profitul Catena Hygeia SRL în 2023 a fost de 47,2 de milioane de lei. Cifra este mai mică față de anul precedent cu 21%. În 2022, profitul a fost de 39 de milioane de lei.

Anul trecut, numărul mediu al angajaților a fost de 928 de angajați, în creștere cu 3% față de anul precedent.

Acționarii Catena Hygeia SRL sunt Anca Vlad (cu 99,89%) și Alexandru Vlad (0,10%).

Rezultatele Med-Serv United

Catena Hygeia SRL nu este singura firmă din grup pentru care Ministerul de Finanțe a publicat bilanțul până în acest moment. Și bilanțul societății Med-Serv United SRL pe anul 2023 este public.

Cifra de afaceri a Med-Serv United SRL a fost de 525 de milioane de lei anul trecut, în creștere cu 6% de la an la an. Profitul a crescut mai mult, cu 42%, până la 173 de milioane de lei. Societatea a avut 454 de salariați. Acționarii acestei firme sunt alte două societăți din grup: Fildas Trading SRL (99,9999%) din Pitești și Idea Med SRL din București (0,00001%). Fildas este cea mai importantă companie din grup, în 2022 a raportat afaceri de 5,9 miliarde de lei. Bilanțul pe anul trecut nu a fost încă publicat de autoritățile fiscale.

Despre grupul Catena-Fildas

Catena-Fildas este cel mai mare grup farmaceutic cu investitori locali. Holdingul cuprinde 900 de farmacii Catena și 15 depozite de medicamente Fildas la nivel național. Peste 8.100 de oameni lucrează în total în grupul farmaceutic.

Grupul Catena-Fildas a ajuns în 2022 la afaceri de peste 12 miliarde de lei (aproape 2,5 miliarde de euro), asta dacă se ține cont cu­mu­lat de divizia de farmacii și cea de distribuție de medicamente, așa cum reiese din comunicările grupului.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe