Loading the Amira Audio Citește articolul...

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, a publicat în data de 20 iunie 2024, Corrigendum-ul nr. 1 privind Ghidul Solicitantului „Digitalizare în folosul IMM-urilor”.

 

Principalele modificări și revizuiri incluse în corrigendum:

Revizuirea anexei III – Contract de Finanțare – Condiții Specifice:

  • Detaliile referitoare la ajutorul de minimis și prevederile ARACHNE au fost actualizate pentru o mai bună claritate și conformitate cu reglementările europene.

Anexa model A – Declarația unică digitalizare:

  • Eligibilitatea proiectului: Cerința 1 a fost modificată pentru a include IMM-urile din mediul urban și rural din regiunea Sud-Vest Oltenia, indiferent de localizarea sediului social.
  • Eliminarea cerinței 29: S-a eliminat cerința conform căreia proiectul nu ar fi trebuit să beneficieze de finanțare publică în ultimii 5 ani pentru aceleași tipuri de activități.
  • Modificări în secțiunea C: Sintagma „facilităților construite/modernizate/extinse” a fost eliminată pentru a simplifica cerințele de proprietate și ipotecare.

Ghidul Solicitantului – capitolul 7.4:

  • A fost introdusă o cerință obligatorie privind decizia etapei de încadrare a proiectului în procedura de evaluare a impactului asupra mediului. Aceasta trebuie inclusă la depunerea cererii de finanțare, conform legislației în vigoare.

Actualizarea anexei VII – lista de verificare – etapa contractuală:

  • Lista de verificare a fost actualizată pentru a include documentul de evaluare a impactului asupra mediului menționat anterior.

Eliminări din capitolul 7.6 al Ghidului Solicitantului:

  • Cerințele privind documentele statutare și identificarea reprezentantului legal au fost eliminate pentru a evita dublarea acestora, ele fiind deja obligatorii la depunerea cererii de finanțare.

Corelarea valorii EUR – RON:

  • Valoarea EUR-RON a fost actualizată conform cursului Inforeuro din luna aprilie 2024, stabilind un curs de 1 EUR = 4.9702 RON.

 

Prevederile Corrigendum-ului nr. 1 intră în vigoare începând cu data publicării acestuia pe site-ul oficial al ADR SV Oltenia.

 

Accesează Corrigendum 1

Accesează sinteza Ghidului

 

Sursa: Site-ul ADR Sud-Vest Oltenia

 

Vezi o parte dintre proiectele noastre câștigate!

 Accesați portofoliul de proiecte câștigate aici

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥[email protected] /📞 0731 280 224

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥[email protected]/📞 0723 131 131

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe