Loading the Amira Audio Citește articolul...

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a anunțat în data de 29 aprilie 2024 lansarea unui apel în consultare publică pentru sprijinirea activităților inovatoare și creșterea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din regiune. Acest apel face parte din Programul Regional Sud-Est (PR SE) 2021-2027 și vizează stimularea creșterii economice și a capacității de inovare a IMM-urilor.

Valoarea minimă nerambursabilă a finanțării este de 220.000 euro, respectiv mimimum 20.000 euro prin ajutor de minimis si minimum 200.000 euro din ajutorul de stat regional.

Valoarea maximă nerambursabilă este de  1.500.000 euro, respectiv maxim 200.000 euro prin ajutor de minimis si maxim 1.300.000 euro din ajutorul de stat regional.

Printre activitățile sprijinite se numără investițiile în construcția, modernizarea sau extinderea spațiilor de producție și servicii ale IMM-urilor, dotarea cu echipamente și instalații tehnologice, precum și utilizarea de surse regenerabile de energie. De asemenea, se acordă sprijin pentru activități legate de economia circulară, precum recuperarea și reutilizarea materiilor prime și materialelor, și pentru promovarea designului produsului pentru durabilitate și reciclare.

Pe lângă acestea, apelul include și activități de marketing și internaționalizare, proiectare și asistență tehnică, precum și audit financiar extern și activități de publicitate și informare aferente proiectului.

Accesează sinteza Ghidului

Sursa: Site-ul ADR Sud-Est

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥[email protected]/📞 0723 131 131

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe