Amenajarea unui spațiu într-un stil minimalist, pune foarte mult accent pe simplitate și eleganță, iar design-ul se bazează pe non-culori și tonuri de gri. De cele mai multe ori, minimalismul în designul interior se bazează pe câteva scheme cromatice și pe un decor structurat, cu totul diferit față de cel tradițional. 

 

Așa că, pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest stil de amenajare și cum îți poți decora biroul într-o manieră minimalistă, este important să pornești de la regulile de bază. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și recomandări, astfel încât să alegi mobilierul potrivit pentru o amenajare minimalistă.

Cum trebuie să arate un birou în stil minimalist

Pentru a amenaja un birou în stil minimalist, trebuie, în primul rând, să creezi spații deschise oriunde ai posibilitatea, și să eviți pereții despărțitori, dar și aglomerarea pieselor de mobilier. Un birou organizat sub forma unui open space, va părea mult mai mare, iar acest aspect este cu siguranță un avantaj. 

 

Stilul minimalist se bazează pe inserții sau construcții din sticlă și aliaje metalice, iar piesele decorative, sunt de obicei opere de artă abstracte sau cu un design futurist. 

 

De asemenea, este important să asiguri suficientă lumină naturală în fiecare zonă de lucru, așa că ar fi indicat să optezi pentru niște jaluzele simple, în nuanțe neutre. 

 

Adaugă personalitate biroului tău, cu ajutorul finisajelor pentru tavan, pereți și podea, dar cu măsură. Cel mai bine ar fi să păstrezi majoritatea suprafețelor cât mai simple, și să creezi accente de culoare, doar cu ajutorul anumitor materiale texturate sau cu anumite obiecte decorative.

 

Un alt aspect esențial este alegerea pieselor de mobilier. Acestea trebuie să aibă un design cât mai simplu și să fie așezate strategic, fără a fi înghesuite. Într-un birou amenajat în stil minimalist, este necesar să păstrezi ordinea, să nu aglomerezi piesele de mobilier și să respecți paleta cromatică.

Cum alegi piesele de mobilier

Dacă vrei să îți decorezi biroul într-un stil minimalist, va trebui să alegi cât mai puține piese de mobilier, așa că ar fi ideal să te limitezi doar la birouri, scaune și câteva spații de depozitare, care să fie cu adevărat utile și estetice. 

 

Mobilierul minimalist este unul cu un design simplu și curat, așa că nu uita să ții cont de acest aspect, în momentul în care vei alege piesele de mobilier. Iar pentru a-ți ușura această misiune, îți recomandăm câteva modele de birouri premium minimaliste, din colecția Nordashop.

Birou Ambitions din lemn de stejar dark

Acest tip de birou este compact, ușor și elegant, fiind conceput special pentru spațiile de lucru decorate în stil minimalist. Realizat din lemn de stejar, acest birou este dotat cu câteva sertare și compartimente ascunse, care pot fi utilizate pentru depozitarea documentelor sau a altor obiecte. 

Birou City

Biroul City, de inspirație scandinavă, este perfect pentru cei care au nevoie de un spațiu mai mare de lucru, având o lungime de 110 cm. Pe lângă funcționalitate, este important și aspectul, iar dacă îți dorești să amenajezi un spațiu de lucru într-un stil minimalist, care să nu fie încărcat de mobilier masiv și care să pară cât mai aerisit, atunci poți opta pentru acest tip de birou.

Birou Silas negru din lemn

Acest tip de birou este potrivit pentru spațiile de lucru înguste, deoarece dimensiunile sale sunt mult mai reduse, decât în cazul celorlalte două birouri prezentate anterior. Biroul Silas este dotat cu sertare încăpătoare și cu mânere din piele, iar blatul este realizat din lemn negru. 

Birou din metal negru

Cei care doresc să înlocuiască biroul clasic din lemn, pot opta pentru un birou modern, realizat din metal negru. Acesta are un design minimalist, iar ca dimensiune este potrivit pentru spațiile de birouri mai mari. 

Birou Hubsch din lemn de stejar

Acest model de birou, din lemn de stejar, are un aspect inconfundabil și se remarcă prin culorile sale naturale. Cu linii simple și elegante, acest birou este dotat cu sertare și polițe și poate fi integrat foarte ușor într-un spațiu de lucru minimalist. 

 

Așadar, aceștia sunt pașii esențiali ai procesului de amenajare în stil minimalist, care la început s-ar putea să ți se pară dificil de parcurs, însă, trebuie să știi că acesta este cel mai practic stil de design interior. Dacă vei ține cont de sfaturile și recomandările pe care ți le-am oferit, cu siguranță vei alege piesele de mobilier potrivite, iar rezultatul va fi cel mult dorit.

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe