Cele 40 de start-up-uri și companii inovatoare românești vor fi prezente în această săptămână la Romanian Start-Up Days, un eveniment organizat la Washington de Ambasada României în SUA.

Evenimentul, organizat cu sprijinul generos al acceleratorului InnovXBCR, va avea loc vineri, 5 mai 2023, la Washington DC, într-o locație exclusivistă, Cosmos Club. Inițiativa, dedicată relațiilor și interacțiunii dintre companiile românești și oficialii americani, EDO, private equity și investitori, este menită să prezinte cel mai bun ecosistem antreprenorial românesc.

La eveniment vor lua parte de asemenea reprezentanți ai Camerei de Comerț a Statelor Unite, Departamentului Comerțului și Departamentului de Stat.

Despre eveniment

Romanian Start-Up Days va oferi start-up-urilor și companiilor oportunitatea de a-și prezenta ideile și produsele unui public divers de investitori, lideri din industrie și potențiali parteneri. Evenimentul – primul dintr-o serie care își propune să promoveze talentul românesc în materie de afaceri de succes – va include prezentări, workshop-uri și sesiuni de networking concepute pentru a ajuta startup-urile să câștige vizibilitate și să stabilească legături de afaceri pe piața din SUA.

Ambasada României în SUA se angajează să sprijine companiile inovatoare din țara noastră, în colaborare cu sponsori și parteneri dedicați, prin intermediul unor evenimente menite să crească vizibilitatea acestora.

“Credem că ecosistemul românesc de start-up-uri are un potențial enorm și suntem încântați că putem sprijini aceste companii printr-un eveniment de networking de care acestea au nevoie pentru a reuși”, spune Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA.

„Romanian Start-Up Days reprezintă o oportunitate unică pentru aceste companii tinere și inovatoare de a-și prezenta ideile și produsele unui public global”, a mai declarat Andrei Muraru.

Despre companii

Cele 40 de companii care participă la Romanian Start-Up Days reprezintă o gamă largă de industrii, domenii precum tehnologie, sănătate, energie regenerabilă, comerț electronic și bancar. Fiecare companie a fost selectată cu atenție pentru potențialul de a reprezenta industriile respective și de a avea un impact pozitiv asupra societății.

„Suntem încântați să lucrăm cu Departamentul Comerțului prin intermediul SelectUSA, să aducem aceste companii la Washington DC și să le conectăm cu potențiali parteneri și investitori”, a explicat Murau.

Evenimentul “Romanian Start-Up Days” are loc în marja programului SelectUSA. SelectUSA este o inițiativă a guvernului SUA care vizează promovarea investițiilor străine directe în Statele Unite. Este organizat de Departamentul Comerțului din SUA și atrage companii din întreaga lume. Evenimentul este, de asemenea, o oportunitate pentru oficialii americani și EDO’s (organizații de dezvoltare economică) de a prezenta oportunitățile de afaceri în regiuni și de a promova dezvoltarea economică în comunitățile locale.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe