Munca de acasa poate părea un vis. Însă de multe ori, dacă nu te organizezi așa cum trebuie, dacă nu înveți să îți setezi prioritățile și să te ții departe de orice te poate distrage, visul se poate transforma în coșmar. Cu deadline-uri nerespectate, cu taskuri neterminate, cu muncă non stop și cu eficiență redusă. Trecerea de la un mediu de lucru structurat de birou,la confortul propriei case, este o provocare extremă. Însă, în momentul în care înveți cum să faci lucrurile să meargă în avantajul tău, munca de acasă va începe să-ți ofere beneficiile pe care ți le dorești. 

 

Poți citi în continuare 4 sfaturi despre cum poți lucra mai eficient de acasă, însă cu ajutorul cărților de dezvoltare personală de la Curtea Veche Publishing, poți duce eficiența la un nivel cu adevărat superior. 

Indiferent dacă lucrezi de acasă în fiecare zi sau de câteva ori pe săptămână, sfaturile pe care ți le-am pregătit te vor ajuta să profiți la maxim de lucrul la distanță. 

  1. Stabilește un program de lucru

Atunci când începi să lucrezi de acasă, unul dintre lucrurile de bază pe care trebuie să le faci este să îți creezi un program regulat. Flexibilitatea de care te bucuri poate fi înșelătoare și te va face să faci ai mai multe pauze decât sesiuni de lucru. Stabilirea unui program te va face mai responsabil, te va ajuta să termini munca în timp util, iar colegii și partenerii vor putea lua legătura mai ușor cu tine. Te poți bucura de faptul că lucrezi de acasă setându-ți un program care nu este neapărat între orele 9-17. AStfel, organizează-te între orele în care ești productiv dar nu uita că trebuie să fii disponibil atunci când ai videocall-uri sau conferințe. 

  1. Separă viața personală de orele de lucru

Munca de acasă te poate face să deschizi laptopul în cele mai nepotrivite momente. Doar pentru că este la îndemână și pentru că nu ai nimic altceva important de făcut, te poți trezi lucrând de dimineață până seara, fără să faci nici măcar o pauză. Trebuie să știi însă, că pe termen lung stresul programului non stop, fără pauze personale își va face apariția, iar productivitatea ta va avea de suferit. Pe lângă setarea unei alarme care să îți reamintească când s-a terminat programul de lucru, impune-ți să nu răspunzi la telefon după o anumită oră și în niciun caz să nu îți verifici emailurile atunci când te uiți la un film sau când te pregătești de o cină cu familia. 

  1. Organizează un flux de lucru

Este o condiție importantă pentru a reuși să îți păstrezi eficiența atunci când lucrezi de acasă. Înainte de a începe ziua asigură-te că știi care sunt prioritățile tale pentru următoarele ore, cât crezi că va dura să finalizezi fiecare task și ce poți lucra dacă aloci ore suplimentare. Fă o listă în care să prioritizezi sarcinile cele mai importante ori cele mai grele. Atunci când știi că ai cea mai mare energie va trebui să te ocupi de taskurile complicate și nu uita să stabilești pauze pentru odihnă și pentru masă, pe care să le respecți neapărat. În acest fel poți rămâne concentrat și nu vei fi distras ușor. 

  1. Îmbracă-te ca la birou

Chiar dacă vei fi singur toată ziua, fără să interacționezi cu nimeni, este important să te îmbraci pentru succes. Va trebui să începi de la prima oră, cu dușul matinal și spălarea pe dinți. Lasă pantalonii de tening și tricoul lălâi pentru altă ocazie și alege pentru ziua ta de lucru niște haine curate, călcate și în care te simți important. Dacă ți-e greu să te motivezi dimineața, încearcă să pregătești hainele încă de cu seară, astfel încât să economisești timp și efort înainte de începerea programului de muncă. 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe