Camera Deputaților a făcut publică lista de vot final din data de 29 aprilie 2020.

 

Redăm, în continuare, actele normative adoptate:

 

1. Legea privind aplicarea unor facilităţi de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgenţă: intervenţiile legislative sunt argumentate prin faptul că „este firesc şi echitabil ca operatorii economici a căror activitate a fost restrânsă sau întreruptă prin aplicarea actelor autorităţilor publice aferente stării de urgenţă să nu achite contravaloarea unei folosinţe de care nu beneficiază. În acelaşi timp, locatorii trebuie exoneraţi de plata contribuţiilor la bugetul de stat şi bugetele locale aferente chiriilor pentru care s-a acordat scutire locatarilor. Măsurile ar urma să se aplice contractelor de închiriere şi chiriilor începând cu luna martie 2020 şi până la sfârşitul următoare lunii în care starea de urgenţă încetează.”

 

2. Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite: reexaminată ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.7 31 din 6 noiembrie 2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 59 din 29 ianuarie 2020.

 

3. Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice: completarea anexei nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 (corelarea unor funcţii cu prevederile Legii nr. 229/2016 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum şi pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului fizioterapeuţilor din România, precum şi majorarea coeficienţilor de salarizare pentru specialiştii care deţin un titlu oficial de calificare în fizioterapie).

 

4. Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii: completarea alin. (3) al art. 135 din Legea nr. 95/2006 (crearea cadrului legal care să permită medicilor specialişti să desfăşoare caravane în zonele rurale cu acoperire deficitară a serviciilor medicale, în clădiri deţinute de instituţii publice, cu notificarea direcţiei de sănătate publică a judeţului, în clădiri care posedă autorizaţie sanitară de funcţionare sau în corturi medicale special amenajate).

 

5. Legea privind respingerea O.U.G. nr. 88/2019 pentru modificarea O.U.G. nr. 32/2015 privind înfiinţarea gărzilor forestiere: modificare în vederea creării unei organizări eficiente a gărzilor forestiere.

 

4. Legea pentru aprobarea O.G. nr. 2/2020 privind aprobarea aderării Secretariatului General al Guvernului la Reţeaua europeană de dezvoltare durabilă (ESDN) şi aprobarea plăţii cotizaţiei anuale de participare a Secretariatului General al Guvernului, precum şi completarea O.G. nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

 

Articol publicat pe Universul Juridic.

Dacă ți se par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletterul

 

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe