Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a publicat un comunicat referitor la raportul întocmit de către Directoratul General pentru Comerț al Comisiei Europene cu privire la impactul COVID-19 asupra comerțului Uniunii Europene.

 

Măsurile luate pentru limitarea propagării virusului au consecințe la nivelul producției economice, al cheltuielilor de uz casnic, al investițiilor, precum și la nivelul comerțului internațional.

 

Directoratului General pentru Comerț face următoarele estimări pentru anul 2020:

  •  Comerțul global se va reduce cu 9,7%;
  •  Exporturile de bunuri și servicii în afara spațiului comunitar vor fi reduse cu 9,2%;
  •  Importurile din afara Uniunii vor scădea cu 8,8%.

 

Mai exact, exporturile vor scădea cu aproximativ 285 miliarde euro, iar importurile de bunuri și servicii din afara Uniunii, cu 240 miliarde euro.

 

Cel mai puțin afectate sunt exporturile sectoarelor primare și comerțul cu servicii, iar echipamentele de transport și utilajele electrice sunt afectate cel mai puternic.

 

Vezi aici raportul integral al Comisiei Europene privind impactul pandemiei de Covid-19.

 

Articol publicat pe Universul Juridic.

 

Dacă ți pe par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletter-ul

 

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe