Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Guvernul are în vedere suplimentarea bugetului programelor IMM PLUS și IMM INVEST, potrivit unui proiect de hotărâre ce ar putea fi aprobat în ședința de joi.

Bugetul total al alocării suplimentare este de 300 de milioane de lei și include, pe lângă sumele aferente programelor menționate, compensări pentru creșterea accizei la motorină și bani suplimentari pentru schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

Astfel, art. 1 al proiectului de act normativ prevede că ”Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale pe anul 2024 cu suma de 300 milioane de lei reprezentând credite bugetare,… pentru:
a) implementarea de noi măsuri de ajutor de stat instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 153/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea creșterii accizei la motorina utilizată drept combustibil pentru motor și prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 18/2024 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM PLUS, cu modificările ulterioare;
…….
c) asigurarea plății ajutorului de stat în cadrul schemelor administrate de alte autorități și pentru care Ministerul Finanțelor are calitatea de ordonator principal de credite, reieșind din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 24/2022 privind aprobarea și finanțarea unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească, aprobată cu modificări prin Legea nr. 152/2023 și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS și a componentelor acesteia – IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION și RURAL INVEST, cu modificările și completările ulterioare.”

418 milioane de lei, necesarul de finanțare pentru iulie/august

În nota de fundamentare a proiectului se menționează că împrumuturile bugetare necesare administratorilor schemelor ajutoarelor de stat, respectiv FNGCIMM, FGCR și FRC, pentru lunile iulie și august este de 418,6 milioane de lei.

Alocarea suplimentară de 300 de milioane de lei va acoperi necesarul de finanțare pentru iulie, mai scrie în document.

Poriectul mai prevede să suplimentarea de fonduri se va face din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe