Pe piața muncii există nenumărate situații în care nu există doar un angajator și un salariat, ci „avem și un terț care face lucruri, exercită drepturi, își asumă obligații, are răspunderi – uneori o răspundere subisidiară, dacă angajatorul direct nu își asumă obligația de plată a salariului”, a spus prof. univ. dr. Raluca Dimitriu de la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București, la „Forumul de Dreptul Muncii” – Ediția I, eveniment organizat de Universitatea „Titu Maiorescu” din București – Facultatea de Drept, în parteneriat cu Grupul editorial Universul Juridic.

În aceste situații intervin așa-numitele „mecanisme triunghiulare”, care „acoperă numeroase aranjamente contractuale, atât de numeroase și de complicate încât nu ar ajunge 100 de zile și nopți să le dezbatem pe deplin”, a subliniat Raluca Dimitriu.

 

Terțul exercită drepturi și obligații față de una dintre părțile contractante

Există un „un fir roșu” al acestor tipuri de mecanisme, „unele în care nu avem de a face doar cu două părți, așa cum se întâmplă în mod tradițional, într-un raport contractual, ci și cu un terț, un alt participant.

În această privință, terțul exercită drepturi și obligații față de una dintre părțile contractante, de exemplu, utilizatorul, care are drepturi în raport cu salariatul ce lucrează la acesta. Sau poate fi vorba despre cel care este cesionar al salariaților, cu titlu definitiv, cum se întâmplă în cazul transferului de întreprindere, sau cu titlu temporar, ca în cazul detașării”, a arătat Raluca Dimitriu.

 

Control asupra angajatorului

Raluca Dimitriu a dat și alte exemple în care intervin aceste mecanisme. „Poate este o unitate unde lucrătorii sunt detașați în ipoteza unei detașări transnaționale, o altă ipoteză de intervenție a terțului în raportul de muncă inițial. Dar nu numai atât.

Uneori, acest terț nu exercită propriu-zis drepturi și nu își asumă propriu-zis obligații față de salariat, dar are posibilitatea de a-l controla pe angajator într-o asemenea măsură încât să îi restricționeze libertatea contractuală, iar angajatorul să nu mai poată negocia liber cu propriii salariați, pentru că, de exemplu, îi impune o restricție bugetară, ceea ce se poate întâmpla în cazul francizei, în relația dintre francizor și francizat”, a punctat Raluca Dimitriu.

„Uneori vorbim pur și simplu despre intervenția terțului în cazul externalizării de activități sau în cazul subcontractării. Uneori avem contracte de tipul acesta, triunghiular, reglementate în mod expres, cum este cazul contractului de îmbarcare, în ipoteza navigatorilor”, a mai spus profesorul de la ASE.

 

Mai multă protecție pentru angajați, în perspectivă

„Am redactat un proiect pentru Comisia Europeană cu privire la această nouă idee, care prinde viață, inclusiv la nivel european, și anume posibilitatea și perspectiva unor reglementări de protecție a lucrătorilor, chiar și dincolo de ceea ce există deja, un tip de responsabilizare a terțului, de exemplu, a celui care subcontractează în raport cu cei care nu sunt propriu-zis salariații lui”, a menționat profesorul de la Facultatea de Drept din ASE.


Notă

Raluca Dimitriu este profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Drept a Academiei de Studii Economice din București şi cercetător în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române. A publicat numeroase studii de drept social în reviste de specialitate din România, Austria, Franţa, Germania, Belgia, Portugalia, precum şi monografii dedicate dreptului românesc şi comparat al muncii. Este formator în cadrul Institutului Naţional de Magistratură.

 

Dacă ți se par utile informațiile de pe blogul Termene și vrei să afli când publicăm un nou articol, te poți abona la newsletterul nostru săptămânal.

Vreau să primesc newsletterul

 

Abonează-te la newsletterele Termene specializate

24/7 Finanțe | 24/7 Transporturi | 24/7 Construcții | 24/7 Consultanță | 24/7 Retail

Despre Termene.ro

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 70.000 de companii folosesc platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Distribuie mai departe