• Analiză cu datele platformei Termene.ro. Oscar Downstream, cea mai importantă companie din Alfa Group, a înregistrat afaceri record anul trecut.

Oscar Downstream SRL din Măgurele, județul Ilfov, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de aproape 7,3 miliarde de lei, cu 2% mai mult decât anul precedent. Compania a înregistrat astfel un nou record în ceea ce privește cifra de afaceri anuală. Asta după ce în 2022, cifra de afaceri a fost de 7,15 miliarde. S-a înregistrat astfel o creștere a cifrei de afaceri de aproape 150 de milioane de lei de la an la an, între 2022 și 2023.

Oscar Downstream este o companie parte din Alfa Group, un grup sută la sută românesc, ce reunește o gamă largă de companii din diverse domenii. Oscar Downstream este „în prezent cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, în top 5 jucători, cu un portofoliu vast de servicii și produse B2B și o dezvoltare naturală spre B2C”, susțin reprezentanții companiei.

Societatea a ajuns la peste 100 de stații în rețea cu propriile branduri – RO concept OSCAR și DIESELpoint Access, și peste 2500 de stații de incintă B2B, active la nivel național.

Profitul a fost în scădere

Oscar Downstream SRL a înregistrat în 2023 un profit de 341,8 milioane de lei, cu 2% mai puțin față de anul precedent. În 2022, compania obținuse un profit de aproape 351,8 milioane de lei.

Anul trecut, numărul mediu al angajaților a fost de 499, un număr cu 2% mai mare față de cel din anul 2022.

Domeniul de activitate al firmei este „comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate”, cod CAEN 4671.

Acționarii societății sunt Alfa Investment (Cy) Limited (95%) și Costina Niculae (5%).

Despre Oscar

Portofoliul Oscar Downstream include, în principal, furnizarea de motorină, folosind canale de distribuție variate – vânzare en-gross, stații de incintă OSCAR DIESELpoint și carduri de carburant OSCAR, completate de servicii integrate personalizate pe specificul fiecărei industrii și nevoile fiecărui partener. „În timp, am adăugat portofoliului nostru benzină, bitum și lubrifianți”, precizează reprezentanții Oscar Downstream în prezentarea de pe propriul site.

„Ne bazăm pe o infrastructură logistică performantă, ce include o rețea proprie de depozitare, cu o capacitate de stocare de peste 70.000 metri cubi, și o flotă proprie, în continuă dezvoltare, cu peste 100 de autocisterne”, spun reprezentanții companiei.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe