Inspecția Muncii pune la dispoziția angajatorilor o nouă versiune Reges/ Revisal, începând cu data de 10 aprilie 2023. Din cauza lucrărilor de mentenanță, portalul Reges pentru transmiterea on-line a registrului general de evidență a salariaților va fi indisponibil timp de două zile.

 

Conform datelor puse la dispoziție de Inspecția Muncii, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicației Revisal. 

Ce aduce nou versiunea Revisal 6.0.9

Posibilitatea de înregistrare a oricăror contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile și regulile de suspendare) sau a oricaror contracte active cu normă întreagă, pentru un angajat acoperind următoarele scenarii: 

  • Toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate;
  • Un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma și de numărul lor, pot fi suspendate;
  • Un angajat poate să aibă un singur contract cu normă întreaga la același angajator;
  • Un angajat poate să aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiți, cu respectarea prevederilor legale. 

Raportul per salariat evidențiază reactivarea înregistrata în istoricul contractului, iar aceasta operațiune nu este ignorată în cadrul mecanismului de constituire a intervalelor de vechime.  

Actualizare nomenclator coduri COR: coduri modificate, denumiri modificate, ocupații noi, 66 de coduri eliminate. 

Actualizarea nomenclatorului Naționalitate pentru Marea Britanie, în privința cetățeniei pentru salariații activi și angajatori persoane fizice proveniți din Marea Britanie. 

Cum se actualizează aplicația Revisal

Lucrările de mentenanță necesare actualizării versiunii sunt programate în perioada 07.04.2023 ora 14:00 – 08.04.2023 ora 14:00, interval în care portalul REGES pentru transmiterea on-line a registrului general de evidență a salariaților va fi indisponibil. 

Pentru actualizarea aplicației Revisal de către angajatori, este recomandat să se urmărească instrucțiunile cuprinse în Ghidul de instalare şi utilizare, ce urmează să fie publicate ulterior efectuării lucrărilor de mentenență aici: https://www.inspectiamuncii.ro/reges 

Pentru securitatea datelor, este indicat ca, înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicației Revisal, să se efectueze o copie de siguranță a bazei de date. Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8 nu vor putea mai transmite fișierele de tip .rvs în noua versiune. 

Corelare cu practica gestionării resurselor umane

„Încercăm, prin mijloacele tehnice pe care le avem la dispoziție, să menținem aplicația în pas cu toate modificările legislative, astfel încât să aibă o funcționalitate optimă, atât pentru angajatori, cât și pentru inspectorii de muncă”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, despre aplicația Reges/Revisal.

Proiectul REGES Online va oferi servicii digitale de înaltă calitate cetățenilor, salariați și angajatori și va permite accesul acestora într-un sistem informatic centralizat, susțin reprezentanții statului.

„Am solicitat public și am primit deja propuneri concrete de îmbunătățire a actualei aplicații, astfel încât noul REGES Online să corespundă așteptărilor angajatorilor și celorlalți utilizatori.  Echipa de proiect a analizat cu deosebită atenție și interes toate propunerile înaintate, desprinse din practica gestionării resurselor umane și le va introduce în configurația viitoarei aplicații”, a mai declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, despre aplicația Reges/Revisal. 

Ce este Revisal

ReviSal reprezinta denumirea prescurtată a „registrului general de evidență a salariaților”. Acesta cuprinde toate contractele individuale de muncă în desfășurare, respectiv încheierea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractelor de muncă.

Aplicația informatică Revisal este distrbuită gratuit de către Inspecția Muncii sau prin intermediul aplicațiilor informatice proprii (care corespund criteriilor prevăzute de lege). 

Codul Muncii prevede obligația fiecărui angajator de a înființa un registru general de evidență a salariaților. Din 1 ianuarie 2011, carnetul de muncă a fost înlocuit in totalitate de registrul general de evidență a salariaților – Revisal.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe