Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Azi e marți, 25 iunie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • A crescut producția de mașini a României.
Raportul ACAROM cu privire la producția de mașini a României arată o majorare cu 8,16% în primele cinci luni din 2024, până la 246.346 unități, anunță Economica.net. Conform Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în luna aprilie a acestui an, au fost asamblate în România 50.814 autoturisme, în creștere nu mai puțin de 50% față de aceeași lună a anului trecut când erau produse 33.879 de mașini noi. Dintre autoturismele asamblate în aprilie, 27.594 unități au fost aferente uzinei Automobile Dacia de la Mioveni și 23.220 unități fabricii Ford Otosan de la Craiova.
  • România primește 37,2 milioane de euro din PNRR.

Comisia Europeană a decis să deblocheze plata a 37,2 milioane de euro către România, din cererea 2 de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după ce a constatat că unele jaloane restante au fost îndeplinite iar altele sunt în curs de îndeplinire. În total, Comisia suspendase plata a 53,4 milioane de euro, anunță Economedia.ro. Anterior, Comisia Europeană a stabilit că anumite jaloane şi ţinte nu au fost îndeplinite în mod satisfăcător în a doua cerere de plată a României. În cazul României, suspendarea plăţii vine în urma măsurilor de promovare a tranziţiei verzi.

Qatar a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din lume

Pentru a opta oară în istoria de 25 de ani a Skytrax – premiile aviației comerciale – Qatar a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din lume, în semn de recunoaștere a calității serviciilor pe care le oferă pasagerilor cu flota sa modernă, relatează CNN, citat de Economedia.ro.

  • În ce investesc gospodăriile din Uniunea Europeană.

Românii se numără printre cei care au un grad de economisire mare printre cele opt state din Europa Centrală și de Est (Ungaria, Cehia, Austria, Polonia, Slovenia, Slovacia, Croatia și România), fiind depășiți doar de Austria, se arată într-un studiu realizat de Erste Bank, citat de Curs de Guvernare.

Asta deși, conform unui sondaj realizat anul trecut, 30% dintre români au declarat că au venituri prea reduse pentru a economisi și trăiesc „de pe o zi pe alta”, diferențele de venituri fiind cele mai mari din ECE.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe