• Azi e luni, 20 mai, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Covrigăriile Luca se extind în afara României.

Polonia este prima piață externă în care intră lanțul românesc. Oferta pe piața poloneză va include majoritatea produselor disponibile în prezent pe piața din România. Prima brutărie sub marca Luca din Polonia va fi deschisă mâine, chiar lângă ieșirea dintr-o stație de metrou, conform datelor Profit.ro. Alegerea zonei este justificată de numărul mare de clădiri de birouri din zonă și de apropierea campusului universitar.

  • Micii românești sunt inaugurați tocmai pe Broadway, New York.

Compania brașoveană Carmolimp a investit peste 1,5 milioane de euro în dezvoltarea gamei de mici „Litălși” – un nou brand de mici românești. Deși produsul este destinat pieței din România, acesta va fi lansat la evenimentul ce va avea loc pe 16 iunie în New York. Carmolimp participă la „Romania Day” pe faimoasa stradă Broadway, anunță Economica.net.

  • Tranzacție pe piața cărnii din România. Abatorul Periș absoarbe grupul Cathedral.

Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, preia trei unități regionale de procesare și comercializare a cărnii deținute de antreprenorul Alin Zamfira, reunite în grupul Cathedral, anunță Profit.ro. Tranzacția este pe bază de schimb de acțiuni în urma căruia Alin Zamfira intră în acționariatul Abatorul Periș SA, cu o participare de 40%, urmând să dețină funcția de Președinte al Consiliului de Administrație. Grupul Cathedral, care și-a început activitatea în 2015, include două unități specializate de procesare a cărnii, Cathedral Distribution SRL și Policalita SRL, precum și Almado Total Distribution SRL, care deține o rețea de 12 magazine specializate în judetele Buzău, Vrancea și Bacău.

  • Lista orașelor care au introdus taxe pentru turiști.

Un număr tot mai mare de orașe impun sau măresc costul taxelor de turism pentru vizitatori, scrie SkyNews, arată G4Media.ro. Aceste taxe se numără printre alte măsuri impuse pentru a limita și controla numărul de turiști în diferite destinații europene cunoscute, arată G4Media.ro.

  • Analiză comparativă despre avantajele fiscale și stimulente acordate de statele europene pentru achiziția de mașini electrice.

Multe țări europene oferă sprijin fiscal pentru a stimula adoptarea pe piață a automobilelor electrice, dar aceste avantaje fiscale și stimulente diferă foarte mult, arată cele mai recente date publicate de Asociația Europeană a Constructorilor de Automobile, citată de Economedia.ro. Toate statele membre ale UE oferă o anumită formă de beneficii fiscale (fie pentru achiziție, fie pentru proprietate) pentru vehiculele electrice, deși există o disparitate și o fragmentare semnificativă între sistemele din fiecare țară

  • Veniturile sectorului de comunicații în 2023.

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creștere cu 13% față de anul precedent, iar veniturile obținute de sectorul de telecomunicații din România au stagnat, la 3,4 miliarde de euro, arată raportul de date statistice publicat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), cu ocazia Zilei Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale, anunță Profit.ro.

  • ASF retrage autorizația brokerilor de asigurări Fast Brokers.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a Fast Brokers, într-un context în care șeful companiei a fost arestat preventiv, iar ASF – acum cu o nouă conducere – s-a temut să mai păstreze compania în piață, invocând opt nereguli în activitate și probleme procedurale de înlocuire a CEO-ului arestat. Faptele puteau atrage o suspendare temporară a activității, dar ASF s-a uitat și la istoricul firmei și a preferat să meargă direct pe retragerea autorizației, relevă datele analizate de Profit.ro.

  • Semne de redresare a economiei UE.

Activitățile economice tind să se relanseze în zona euro și în Uniunea Europeană, după rezultatele slabe de la finalul anului 2023, iar România a avut, în primul trimestru din 2024, o creștere de 0,5% față de T4 din anul trecut. Pe ansamblu, avansul în Uniunea Europeană al PIB-ului a fost de 0,3% în primul trimestru, la fel ca în zona euro.

În analiza de față, CursDeGuvernare a agregat datele Eurostat pe 3 componente: creșterea economică, producția industrială și inflația, în toate statele UE.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe