Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Azi e joi, 20 iunie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • O nouă investiție Continental în România.

Grupul german Continental a lansat, la Sibiu, construcția noi unități de producție, investiție evaluată la 45 de milioane de euro, o parte urmând să fie acoperită din fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească, anunță Profit.ro.

  • Neptun Deep a primit acordul de mediu.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a emis acordul de mediu pentru proiectul Neptun Deep, potrivit unei decizii publicate de Ziua de Constanța și citate de Economica.net. „APM Constanța a decis pentru emiterea Acordului de Mediu privind proiectul : „Neptun Deep – instalare conductă și cablu de comunicații, subtraversare plajă, faleză, drumuri și cale ferată; realizare trecere temporară la nivel cu calea ferată; construire stație de reglare și măsurare – SRM, centru de control – ccr, împrejmuire, iluminat, parcări, spații verzi, platforme și drumuri interioare; organizare de șantier, asigurarea și racordarea la utilități”, în comuna Tuzla, jud. Constanța, anunță Ziua de Constanța .

  • Cu cât cresc carburanții de la 1 iulie.

Carburanţii se scumpesc, din nou, de 1 iulie, după ce s-au ieftinit, în ultimele săptămâni. Guvernul a decis, încă de la sfârşitul anului trecut, să crească accizele la benzină şi motorină, în două etape, anunță Economedia.ro. Prima etapă a avut loc la 1 ianuarie. Atunci, preţurile la pompă au crescut, imediat. Benzina s-a scumpit cu 29 de bani pe litru, iar motorina cu 26 de bani pe litru, în comparaţie cu sfârşitul anului trecut.

  • Bilanțul Retur.ro după șase luni.

RetuRO, administratorul SGR, și-a făcut bilanțul a 6 luni de funcționare a sistemului care colectează ambalajele pentru care fiecare cumpărător plătește la magazin o garanție de 50 de bani. Sistemul a fost inaugurat pe 30 noiembrie 2023. Astfel, anunță RetuRO printr-un comiuncat de presă, în primele 6 luni au fost predate către reciclatori 29.000 de tone de ambalaje, ceea ce reprezintă aproximativ 85% din cantitatea de ambalaje returnate și colectate de la consumatori, anunță Economedia.ro.

  • Tranzacția de cumpărare a Telekom România este analizată de Consiliul Concurenței.

Tranzacția prin care omul de afaceri Adrian Tomșa, care controlează grupul Clever Media, și Digi Communications intenționează să achiziționeze compania Telekom Romania Mobile Communications a intrat în analiza Consiliului Concurenței. Activele Telekom Romania Mobile Communications pe care Digi România intenționează să le preia constau în spectru, întreaga rețea radio cu toate turnurile și și echipamentele și contractele cu clienții de tip pre-paid, precizează instituția, conform Profit.ro.

  • Unde a ajuns prosperitatea României.

Eurostat a făcut o comparație între trei indicatori care sunt utilizați pentru stabilirea nivelului de trai între 36 de țări europene: PIB pe cap de locuitor și Nivelul consumului individual real (AIC) ponderat cu nivelul relativ al prețurilor. Astfel, în 2023, Luxemburg și Irlanda au înregistrat cele mai ridicate valori ale PIB/loc, situându-se cu 139% și 111% peste media UE. La polul opus se află Bulgaria, cu un PIB/loc de doar 64% din media UE, anunță Curs de Guvernare. La PIB/locuitor România a ajuns să se situeaze la egalitate cu Polonia, cu 80% din media UE.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe