Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Azi e joi, 11 iulie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Un nou jucător pe piața RCA, de astăzi: Easy Asigurări

Eazy Asigurări, compania controlată de fondatorul Superbet, Sacha Dragic, începe oficial activitatea miercuri. Easy va fi primul asigurător local care va vinde exclusiv online și va încerca să gestioneze și partea de daune tot digital. Oferta asigurătorului va fi disponibilă pe platformele cu care colaborează chiar din această dimineață, 11 iulie 2024, scrie Economica.net citând surse apropiate procesului.

  • Inflația a continuat să scadă până la 4,9% în iunie

Rata anuală a inflației a coborât în luna iunie la 4,9%, după ce în luna mai a fost de 5,1% iar în aprilie de 5,9%. Luna trecută, care cele mai mari creşteri de preţ s-au înregistrat la servicii (+ 8,81% faţă de iunie 2023). Preţurile la mărfurile nealimentare au crescut în iunie cu 6,28% an/an, în timp ce la mărfurile alimentare creşterea a fost de 1,1%, scrie Ziarul Financiar.

  • Lucrările de reparaţie la podul Giurgiu – Ruse vor dura 730 de zile

De miercuri, 10 iulie, au început lucrările de reparaţie a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar. Lucrările, programate să dureze 730 de zile, se vor desfăşura zilnic, 10-12 ore. Traficul rutier nu va fi oprit total, ci  se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere şi personal de dirijare, scrie Cursdeguvernare.ro.

  • Veniturile medii pe persoană au fost de circa 3.000 de lei/lună în T1

Datele publicate de INS pentru trimestrul I 2024 arată că veniturile gospodăriilor populației au crescut cu 15,3% în termeni nominali față de același trimestru din anul anterior (+7,7% ca putere de cumpărare după ajustarea cu inflația anuală medie de 7,1%). În același timp, venitul total mediu pe persoană a urcat la 3.210 lei (+14,8%). dar venitul în natură a scăzut cu -6,9%, până la 230 lei, scrie Financialintelligence.ro.

  • Deficitul comercial a crescut cu 11%

În perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024, deficitul balanţei comerciale a fost de 12,288 miliarde de euro, mai mare cu 1,230 miliarde de euro (+11,1%) decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. Conform INS, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor au fost deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (47,1% la export şi 36,5% la import) şi alte produse manufacturate (29,6% la export şi 28,5% la import), scrie Wall-street.ro.

  • În România a crescut costul muncii, a scăzut productivitatea.

În toamna 2023 și primăvara 2024, România a fost campioana UE la creșterea costului orar al forței de muncă, cu o rată de creștere pe total activități de 16,4%, conform datelor agregate de Eurostat, arată Curs de Guvernare. Următoarea creștere s-a înregistrat în Bulgaria, cu 15,8%. De remarcat că majorarea costului cu forța de muncă se situează din ce în ce mai mult peste rata inflației, care a scăzut în acest an sub 6%, ceea ce denotă o creștere reală substanțială a salariilor.

  • Dacia Duster 3 a obținut trei stele la testele EuroNCAP.

A treia generație Dacia Duster a fost testată de EuroNCAP, rezultatul obținut fiind de trei stele. Calificativul este asemănător celor obținute în 2017 și 2011, susține Economica.net. În cea mai nouă rundă de teste EuroNCAP, Dacia Duster 3 a obținut trei stele, la fel ca Suzuki Swift, în timp ce Mercedes-Benz Clasa E, Volkswagen Passat, Skoda Superb, Skoda Kodiaq, BMW X2, Renault Espace și Renault Rafale au fost cotate cu cinci stele.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe