Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Azi e miercuri, 12 iunie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale zilei. Platforma Termene.ro monitorizează zilnic mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe de la 08.00 dimineața și se continuă din 3 în 3 ore până ora 22.00. După fiecare interval de 3 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • UniCredit poate cumpăra Alpha Bank România.

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, preluarea controlului exclusiv asupra Alpha Bank Romania S.A. de către UniCredit S.p.A. din Italia, a anunțat instituția miercuri într-un comunicat de presă, citat de Economedia.ro. „Tranzacția se referă în principal la diverse servicii bancare și financiare din România, cum ar fi serviciile bancare pentru persoane fizice și juridice, serviciile de piață financiară și alte servicii financiare. Comisia a concluzionat că tranzacția notificată nu ar ridica probleme de concurență, date fiind pozițiile de piață limitate ale societăților care rezultă din tranzacția propusă. Tranzacția notificată a fost examinată în temeiul procedurii simplificate de analiză a concentrărilor economice”, conform instituției.

  • Dacia Bigster, primele imagini înainte de lansarea din octombrie.

Mai sunt doar patru luni până la debutul oficial al modelului Dacia Bigster, în cadrul salonului auto din Paris, iar mașina este aproape gata de startul producției. Compania face ultimele teste cu mașina acoperită de camuflaj, deși toată lumea știe cum va arăta, anunță Profit.ro.

  • Inflația a scăzut la 5,1% pe an în mai, cel mai redus nivel din ultimii aproape trei ani.

Rata anuală a inflației a scăzut în mai la 5,1% pe an, de la 5,9% în aprilie, mai rapid decât în prognoza băncii centrale, pe fondul ieftinirii gazelor și legumelor, anunță Profit.ro. Prețurile au scăzut ușor față de aprilie. Rata anuală a inflației ajunge la cel mai redus nivel de după iulie 2021, când încă era aproape de începutul unui urcuș abrupt, ce a culminat cu nivelul de aproape 17% atins în toamna lui 2022.

  • Noi prețuri maxime RCA, valabile cel puțin până în septembrie.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) va lua în discuție, în ședința de săptămâna viitoare, dacă propune prelungirea plafonării tarifelor RCA și dacă aceste tarife maximale vor fi modificate în sus, anunță Economica.net. Dacă în privința prelungirii lucrurile sunt destul de clare, în sensul că se va aproba o astfel de măsură, în ceea ce privește noile tarife maxime se poartă încă discuții, susțin, pentru Economica, surse din toate mediile implicate în proces.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe