Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Este din nou weekend, 6-7 iulie, iar platforma Termene.ro prezintă cele mai importante știri ale sfârșitului de săptămână. Platforma Termene.ro monitorizează mediul de afaceri, instituțiile publice, dar și mass-media de specialitate pentru a oferi administratorilor și acționarilor de firme doar știrile importante din punct de vedere economic sau antreprenorial.

Monitorizarea începe sâmbătă, de la 08.00 dimineața, și se continuă din 4 în 4 ore până duminică la ora 22.00. După fiecare interval de 2 ore, dacă e cazul, pagina este actualizată cu știrile noi care ar putea interesa un antreprenor și nu numai.

  • Vacanța la rulotă a devenit tot mai scumpă în Europa.

Prețurile pentru cazare în spații de camping percepute turiștilor au explodat, Italia depășind Elveția în acest an, după o lungă perioadă în care Țara Cantoanelor a fost cea mai scumpă la acest capitol, relevă datele analizate de Profit.ro. Majorarea de tarif, care ajunge în unele cazuri și până la 20%, este argumentată de specialiști prin creșterea continuă a cererii și nivelului de calitate al turismului de camping.

  • Sondaj al BNR despre situația firmelor.

Banca Națională a României (BNR) a întrebat firmele din țară cu ce probleme se confruntă, cum stau din punct de vedere financiar și cum văd viitorul. Rezultatele nu sunt chiar îmbucurătoare, anunță Economica.net, Cele mai însemnate probleme cu care se confruntă firmele autohtone se regăsesc în sfera costurilor ridicate, în cazul a 54 la sută dintre acestea, similar răspunsurilor din anul 2023. Acestea sunt urmate de presiunea concurenței (43 la sută) și problemele fiscale sau legate de reglementări (41 la sută), notează BNR în Sondajul privind accesul la finanțare al societăților nefinanciare.
  • România ar putea produce amoniac albastru necesar pentru realizarea de îngrășăminte pentru agricultură.

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, anunță, sâmbătă, că România ar putea produce amoniac albastru, ceea ce înseamnă posibilitatea de a relansa producția de îngrășăminte pentru agricultură. A fost constituit un grup de lucru pentru a dezvolta acest proiect, anunță Profit.ro.

  • Tranzacțiile între companii au scăzut ca număr, au crescut ca valoare.

Din cele 115 tranzacții anunțate pe piața locală de fuziuni și achiziții în prima jumătate a acestui an, 20 au depășit valoarea de 40 milioane de euro, față de 15 astfel de tranzacții în aceeași perioadă a anului trecut. Deși numărul total de tranzacții anunțate a scăzut cu 8% an/an, ponderea tranzacțiilor mari a crescut, arată o analiză realizată de George Ureche, Partener PwC România, conform Economedia.ro.

  • Guvernul trebuie să prezinte Comisiei Europene până pe 15 octombrie planul de măsuri fiscale pentru scăderea deficitului bugetar.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat vineri pentru Economedia.ro că guvernul trebuie să prezinte Comisiei Europene până pe 15 octombrie planul de măsuri fiscale pentru scăderea deficitului bugetar, potrivit calendarului convenit cu executivul european. România e în procedură de deficit excesiv, iar în noiembrie și decembrie sunt programate alegerile prezidențiale și parlamentare.
  • Cum s-au descurcat indicii bursieri.

Într-o sesiune în care nu mai puțin de 17 acțiuni au depășit pragul unor tranzacții de 1 milion de lei, indicii principali au ajuns la valori-record. Bursele mari ale lumii au încheiat săptămâna cu o zi neconcludentă, în care piețele nu au găsit o direcție în volatilitatea antrenată de publicarea datelor statistice privind șomajul din SUA. În acest context neclar, investitorii de la BVB au ales să rămână în sensul prevalent al pieței, cel ascendent, anunță Profit.ro.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe