Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiză cu datele platformei Termene.ro. Subsidiara Jumbo a trecut în 2023 de pragul afacerilor anuale de peste un miliard de lei. Explicațiile veniturilor pot fi legate de inaugurarea magazinului online în limba română.

Jumbo Ec.R SRL din București a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de peste 1,15 miliarde de lei, cu 15% mai mult decât anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 995 de milioane de lei. S-a înregistrat astfel o creștere de aproape 155 de milioane de lei de la an la an, între 2023 și 2022. Cifra de afaceri din 2023 a fost totodată și cea mai mare din istoria companiei.

În urmă cu un deceniu, în 2013, cifra de afaceri a Jumbo România era de 19 milioane de lei, iar în 2014 a crescut la 80 de milioane de lei.

Explicația cifrei de afaceri record

Primul magazin din România a fost deschis în 2013 în locul fostului magazin Real din Timișoara. Conform propriului site, Jumbo are 19 magazine în România. În Bulgaria sunt 11 magazine, în Cipru încă 6 magazine, iar în Grecia cele mai multe, 55 de magazine.

Rezultatele record ale Jumbo România în 2023 pot fi explicate și prin faptul că societatea și-a inaugurat magazinul online în România și a deschis un nou hipermagazin în Iași.

Tot în 2023, Jumbo a anunțat că a cumpărat mall-ul Liberty Center din București.

Profitul nu a crescut spectaculos

Jumbo Ec.R SRL a înregistrat în 2023 un profit de 344,35 milioane de lei, o creștere de 2% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 326,1 milioane de lei. Astfel, câștigurile companiei au crescut cu 18 milioane de lei de la an la an.

Numărul mediu al angajaților societății a fost în 2023 de 1.474 de persoane, cu 18% mai mult decât în 2022.

Obiectul principal de activitate al Jumbo Ec.R SRL este „comerțul cu amănuntul al jocurilor și jucăriilor, în magazine specializate”, cod CAEN 4765.

Acționarul unic al subsidiarei este Jumbo – Societatea Comercială Anonimă din Grecia.

Despre companie

Pentru 2024, obiectivul grupului este să mai deschidă trei magazine în România și încă unul în Cipru.

Jumbo a luat ființă în 1986, în Atena, unde a fost deschis primul magazin de jucării sub acest brand.

„Azi, 38 de ani mai târziu, rămânem numărul 1 în inimile celor mici și mari, oferind o gamă bogată de jucării la prețuri foarte competitive! În magazinele Jumbo puteți găsi o varietate mare de jucării, pentru toate vârstele și gusturile, mărci cunoscute dar și importate, produse pentru bebeluși, produse de birotică și papetărie precum și produse sezoniere, produse decorative și diverse produse de uz casnic pentru toate vârstele. Acestea sunt puținele comori pe care le veți găsi la Jumbo”, spun reprezentanții companiei.

Compania a încheiat, de asemenea, acorduri de cooperare comercială cu companii ce dețin magazine care poartă marca JUMBO în 6 țări (Albania, Kosovo, Serbia, Republica Macedonia de Nord, Bosnia și Muntenegru). Conducerea companiei caută constant oportunități de extindere în țările învecinate.

„Scopul nostru principal continuă să fie menținerea și consolidarea poziției de conducere a JUMBO, precum și consolidarea grupului în domeniul vânzării cu amănuntul de jucării, articole pentru bebeluși, articole pentru cadouri, produse de birotică și papetărie, și alte articole conexe”, mai precizează conducerea companiei.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe