Loading the Amira Audio Citește articolul...

În primul trimestru din 2024, importurile Uniunii Europene din țări terțe au scăzut cu 2,9% în raport cu trimestrul anterior, în timp ce exporturile către țări terțe au crescut cu 0,3%, a anunțat biroul european de statistică Eurostat.

Potrivit Eurostat, T1 a marcat cel de-al doilea trimestru de creștere pentru exporturile UE, și cel de-al șaselea trimestru de scădere consecutivă pentru importuri.

Excedent comercial de 51 de miliarde de euro

Datele statistice au mai indicat că în primul trimestru al acestui an excedentul comercial al Uniunii Europene a ajuns la 51,2 de miliarde de euro, în creștere în raport cu trimestrul anterior (31,7 miliarde de euro).

Mai precis, categoriile de produsele care au consemnat excedent au fost mașini și vehicule, produse chimice, alimente și băuturi și alte produse, în timp ce deficit s-a înregistrat pe segmentul de energie și materii prime.

Anii trecuți, balanța comercială a Uniunii Europene cu țările terțe a consemnat deficit în perioada T4/2021 – T2/2023, a mai comunicat Eurostat.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe