În vederea deschiderii ciclului II de finanțare al Programului „ELECTRIC UP”, Ministerul Energiei a elaborat proiectul Schemei de ajutor de minimis. Acest program este destinat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) și operatorilor economici care activează în domeniul HORECA, având scopul de a sprijini instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice și a infrastructurii de încărcare pentru vehicule electrice.

Conform schemei propuse, IMM-urile și operatorii HORECA pot beneficia de finanțare pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 150 kWp, necesare consumului propriu. De asemenea, se pot instala sisteme de stocare a energiei produse pentru a crește gradul de autoconsum. În plus, schema include și finanțarea pentru cel puțin o stație de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

Proiectul Schemei de minimis poate fi consultat pe site-ul Ministerului Energiei la adresa https://energie.gov.ro/electricup. Ministerul invită părțile interesate să transmită sugestii și observații la adresa de email [email protected] până la data de 4 iunie 2024.

Descarcă Schema de minimis

Accesează sinteza Ghidului

Sursa: Site-ul MIPE

Pentru cei interesați de elaborare si depunere proiecte ne puteți contacta la:

📥 [email protected] /📞 0722 155 514

📥[email protected]/📞 0731 280 333

📥[email protected]/📞 0723 131 131

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe