• Analiză bazată pe datele platformei Termene.ro Spedition UMB SRL din Bacău a raportat în 2023 rezultate record din punct de vedere al cifrei de afaceri.

Spedition UMB SRL a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 3,13 miliarde de lei, cu 46% mai mult decât în anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 2,13 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă de aproape un miliard de lei de la un an la altul.

Spedition UMB SRL este una dintre cele trei mari companii care fac parte din Grupul UMB, alături de SA&PE Construct SRL și Tehnostrade SRL, toate din Bacău. Grupul UMB a fost fondat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, iar membrii familiei acestuia sunt acționarii principali ai companiilor.

SA&PE Construct SRL a raportat o cifră de afaceri de 2,82 miliarde de lei pentru 2023, cu 76% mai mult decât în anul precedent, conform bilanțului publicat de Ministerul de Finanțe. Aceasta reprezintă un nou record pentru cifra de afaceri anuală a companiei.

Bilanțul pe 2023 al Tehnostrade SRL nu a fost încă publicat. În 2022, Tehnostrade a avut o cifră de afaceri de 1,7 miliarde de lei.

Profitul în scădere

Spedition UMB a înregistrat în 2023 un profit de 49,5 milioane de lei, cu 65% mai puțin față de anul precedent, când profitul a fost de 137 de milioane de lei.

Numărul angajaților raportat de Spedition UMB a fost de 56 în 2023, cu 21% mai mult decât în anul precedent.

Domeniul de activitate al firmei este „lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”, cod CAEN 4211.

Acționarii Spedition UMB sunt: Mirela Umbrărescu (89%), Alexandru Teodor Umbrărescu (5%), Petru Răzvan Umbrărescu (5%) și Dorinel Umbrărescu (1%).

Constructorul autostrăzilor Moldovei și Transilvaniei

Grupul UMB este cel mai important antreprenor din România în domeniul construcțiilor de autostrăzi, având proiecte în toate regiunile țării. Lucrările la Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Transilvaniei (A3) sunt printre cele mai importante proiecte ale grupului.

„Deși potrivit termenelor contractuale doar tronsoanele 1 și 4 trebuie finalizate în acest an, constructorul român mi-a dat asigurări că, la sfârșitul acestui an, vom circula pe toți cei peste 82 de km ai Autostrăzii Buzău-Focșani!”, declara luna trecută Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe