Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Safety Broker și tbi bank au anunțat că au încheiat un parteneriat prin care oferă românilor asigurări, inclusiv RCA, cu plata în rate fără dobândă.

tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, care oferă soluții de plată flexibile, a încheiat un parteneriat cu unul dintre cei mai importanți brokeri de asigurări din România, Safety Broker. Astfel, clienții pot cumpăra asigurări, inclusiv auto obligatorii RCA, prin soluția Buy Now, Pay Later (BNPL) în 4 rate fără dobândă sau în 6-12 rate cu dobândă, anunță cele două companii printr-un comunicat de presă.

„Nevoia consumatorilor de a avea acces la noi instrumente eficiente de finanțare a crescut în actualul context economic, inclusiv în domeniul asigurărilor, unde costul polițelor de asigurare se află pe un trend ascendent”, și-au explicat cele două companii parteneriatul.

În anul 2023, societățile de asigurare autorizate și reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au subscris prime brute în valoare de aproximativ 18,2 miliarde de lei, în creștere cu circa 10% față de valoarea înregistrată în anul 2022, conform datelor prezentate de ASF.

„Costurile se află în continuare pe un trend ascendent, inclusiv în ceea ce privește primele de asigurare, iar consumatorii au nevoie de soluții inteligente de finanțare care să-i ajute să-și mențină standardul de viață. Rămânem aproape de clienții noștri și încheiem un nou acord cu un jucător puternic din domeniul asigurărilor, Safety Broker, pentru a oferi românilor posibilitatea să plătească mai ușor asigurarea RCA sau alte soluții de asigurare de care au nevoie, fără să pună presiune pe bugetul familiei”, spune Ionuț Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi.

Soluțiile de finanțare de tip BNPL (Buy Now, Pay Later) sunt ușor de accesat și permit consumatorilor să eșaloneze costul total al oricărei achiziții, în rate egale. Cu ajutorul acestui instrument, clienții pot face mai multe achiziții sau pot cumpăra produse cu valoare mai mare, în timp ce comercianții au acces la un nou instrument care poate satisface mai bine nevoile consumatorilor.

Safety Broker de Asigurare, prezent din 2005 pe piața din România, este unul dintre principalii jucători pe piața distribuției de asigurări din România, fiind parte a grupului american Acrisure, unul dintre cei mai importanți brokeri de asigurări din SUA. La finalul anului 2023, compania avea o valoare a primelor intermediate de peste 271 milioane de euro.

„Accesul clienților noștri la asigurările auto obligatorii RCA a fost mereu o prioritate pentru noi, mai ales într-un context economic dificil. Prin acordul cu un partener puternic, de talia tbi bank, reușim să oferim consumatorilor o soluție inteligentă de achiziționare rapidă și ușoară a oricărei polițe de asigurare”, a spus Viorel Vasile, CEO, Safety Broker de Asigurare.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe