Loading the Amira Audio Citește articolul...
  • Analiza datelor de pe platforma Termene.ro. Compania, care își are sediul principal în Portul Constanța, a raportat pentru anul trecut o scădere a cifrei de afaceri cu 450 de milioane de lei și a profitului cu 85 de milioane de lei față de anul 2022. Sectorul agricol, unde își desfășoară activitatea Ameropa Grains, a scăzut cu 18% în 2023, conform unei statistici a Comisiei Europene.

Ameropa Grains SA din Constanța a raportat afaceri de peste 8,12 miliarde de lei în anul 2023, rezultate cu 6% mai mici decât în anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 8,57 miliarde de lei. Astfel, s-a înregistrat o scădere de aproape 450 de milioane de lei de la an la an, între 2022 și 2023.

Cea mai mare cifră de afaceri realizată de Ameropa Grains a fost în anul 2022, cu 8,57 miliarde de lei. Atunci, 9,34 miliarde de lei au fost veniturile companiei siderurgice din Galați. În urmă cu un deceniu, cifra de afaceri Ameropa Grains SA din Constanța era sub 2 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că, într-un deceniu, societatea și-a mărit cifra de afaceri de peste 400%.

Activitatea Ameropa

Compania oferă servicii de tranzacționare a cerealelor, finanțare de culturi, servicii de logistică și depozitare în silozuri.

„Ameropa Grains SA vinde anual peste 200.000 de tone de fertilizant, semințe și pesticide, gestionând peste 3 milioane de tone de cereale pe an”, susțin reprezentanții companiei.

„Reprezentanții noștri lucrează alături de agricultori, oferind o gamă completă de produse pentru înființarea culturilor. În acest sens, Ameropa Grains este unul dintre cei mai mari distribuitori din țară de îngrășăminte pentru agricultură, semințe și pesticide”, mai susțin reprezentanții societății în prezentarea companiei.

Astfel, activitățile de comerț se referă la achiziția de cereale și semințe oleaginoase la prețuri competitive, utilizarea tehnologiilor moderne de ultimă generație pentru protejarea culturilor, finanțare, transport de la câmp până în siloz, transport pe calea ferată sau pe apă, recepția, condiționarea și depozitarea cerealelor și semințelor oleaginoase.

„Laboratoarele noastre sunt complet echipate și în conformitate cu standardele de recepție, incluzând tehnologii de înregistrare a cantității și calității pentru produsele recepționate”, mai susțin reprezentanții companiei.

De la poarta fermierului și până la exporturile internaționale, Ameropa Grains oferă depozitare, manipulare și transportul grânelor într-o manieră eficientă și sigură.

Profitul

Ameropa Grains SA din Constanța a înregistrat în 2023 un profit de 20,3 milioane de lei, în scădere cu 81% față de anul precedent. În 2022, compania a raportat un profit de 105,6 milioane de lei. Astfel, profitul companiei au scăzut cu aproape 85 de milioane de lei de la un an la altul.

Numărul mediu al angajaților societății a fost în 2023 de 391 persoane, cu 1% mai mult decât în 2022.

Obiectul principal de activitate al Ameropa Grains SA este „comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat”, cod CAEN 4621.

Despre grupul Ameropa

Acționarul majoritar al unității siderurgice este Ameropa DG Holding AG din Elveția, cu 99,9999%. Restul acțiunilor (0,0001%) sunt deținute de Ameropa Trade Holding AG, tot din Elveția.

Ameropa Grains SA România face parte din Grupul de companii Ameropa Elveția. Aceasta din urmă deține în România atât Combinatul de Îngrășăminte Azomureș, cât și Chimpex, unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanța.

„Ameropa este prezentă în 30 de țări și are o expunere globală în piețele tradiționale pe cinci continente”, susțin reprezentanții companiei.

Despre Termene.ro

Dacă tot sunteți aici, Termene.ro vă recomandă să vă abonați la newsletterul Cafeaua de la 7, care vă oferă ocazia să citiți tot ce s-a întâmplat important în ziua precedentă. Newsletterul vă recomandă informații care pot fi importante pentru antreprenori, știri utile în viața cotidiană, dar și noutăți de povestit colegilor sau angajaților într-o pauză.

Varianta video a newsletterului, poate fi urmărită pe Facebook, Youtube, Instagram, Tiktok, sau aici, pe blogul de news al platformei Termene.ro

Distribuie mai departe